LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Meilės tipai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-05-14
Ar žinai, kokia tavo meilės rūšis?

О, meilė, meilė – kiek visko daug telpa į šį žodį, o dar daugiau jausmų! Kas tik nebandė jo paaiškinti, suvokti ir suprasti. Graikų filosofas ir tyrinėtojas Aristotelis atrado šešis meilės tipus. Nuo to laiko daug kas pasikeitė, bet meilė – nepakeičiama! Apžvelgdami kiekvieną meilės tipą, apibūdinsime ir vyro elgesį bei ko galima iš jo tikėtis.

„Аgape“

Tai – pasiaukojanti meilė. Vyras, kuris supranta šį jausmą kaip atsidavimą ir pasiaukojimą, padarys viską, kad jo mylimai moteriai būtų gerai.

Kaip jis elgiasi?

Greičiausiai jis gana ilgai draugavo su moterimi, kol prisipažino, kad myli. Moteris turėjo pastebėti, kad jis nieko ir niekada jos neprašė ir juo labiau nereikalavo, kad būtų atsakyta į jo jausmus. Akivaizdu, kad tai – nesavanaudiška meilė. Toks vyras gali pasakyti moteriai: „Dėl tavęs aš galiu padaryti viską.“

Ko tikėtis iš jo?

Žinoma, tokia meilė turi daug pliusų. Vyras, aukojantis save ir savo interesus dėl moters, kelia pagarbą ir pasitikėjimą. Bet nieko daugiau. Mat ilgainiui begalinis rūpestis ir atsidavimas gali pradėti įkyrėti. Norisi aistros, tačiau, deja, vyras ir toliau puikiai atlieka „rūpestingo tėvelio“ vaidmenį. Aišku, tai – malonu, bet tikrai nekelia „pavojaus“ seksualiniams pojūčiams. O kadangi vyras nereikalauja iš moters atsilyginti tuo pačiu, ji pradeda jį vertinti vis mažiau ir mažiau. Kitaip tariant, vyras rūpinasi moterimi tarsi prieš jos valią, be to, nori žinoti jos mintis, ją kontroliuoti.

„Liudus“

Tai – meilė-žaidimas. Jo esmė – seksualinio potraukio patenkinimas.

Kaip jis elgiasi?

Toks vyras negaišta brangaus laiko draugystei. Mat jis galvoja, jei moteris seksualiai traukia, tai ir yra pats geriausias meilės įrodymas. Dažniausiai „kabinimas“ prasideda jau per pirmąjį pasimatymą. Jis nesidomi moterimi kaip asmenybe, o jei ji atsisako „susipažinti iš arčiau“, jis priima tai kaip asmeninį įžeidimą ir gali pasakyti: „Tai kodėl mes apskritai bendraujame?!“

Ir kuo ilgiau moteris laiko tokį vyrą per atstumą, tuo greičiau ima atvėsti jo jausmai. Juk jis galvoja, jei moteris nenori vyro, vadinasi, jis jai neįdomus. Beje, reikėtų atkreipti dėmesį, kad toks vyras gali susitikinėti tuo pačiu metu ir dar su keliomis moterimis. Be to, visiškai nepavyduliauja, jei moteris pradėtų jo akyse flirtuoti su kitu vyru. Jis neturi jokių rimtų ketinimų. Moteris jaučia, kad, kai jo nėra greta, ją net pamiršta, o paskambina tik norėdamas sužinoti, kada susitiks kitą kartą.

Ko tikėtis iš jo?

Tikriausiai iš pradžių jis apipils moterį jausmų ir emocijų lavina. Tačiau vėliau, kai aistra atslūgs, gali paaiškėti, kad be intymių santykių daugiau niekas jų ir nesuartino. Vyras, kuris įsitikinęs, kad seksas – tai ir yra meilė, dažniausiai – egoistiškas, galvoja tik apie savo norus. O jei moteris atsisako tenkinti jo seksualinius poreikius, tai jam ji ir nereikalinga. Tokio vyro jausmai – paviršutiniški ir greitai praeinantys.

Paprastai jis būna su moterimi tol, kol kažką iš jos gauna, o išsiskyrimas jam apskritai nieko nereiškia. Todėl moteris tikrai nesulauks iš tokio vyro skambučio su atsiprašinėjimais ar vėlyvo pasirodymo su rožių puokšte glėbyje. Jam tokie santykiai vien intriga. O kiek laiko jie tęsis, priklausys nuo to, kaip moteris su juo elgsis. Jei moteris nereikalaus iš jo atsakomybės ir įsipareigojimų, tikėtina, kad jis norės nemažai laiko kartu praleisti lovoje.

„Eros“

Tai – jausminga meilė. Jos esmė – atsidavimas ir tik po to fizinis potraukis.

Kaip jis elgiasi?

Domisi moters gyvenimu ir jos problemomis. Po pirmos kartu praleistos nakties niekur nepradingsta. Juodu turi apie ką pakalbėti. Bendraudamas jis pasakoja ne tik apie save, bet domisi ir moters emocijomis bei jausmais.

Ko tikėtis iš jo?

Galima sakyti, moteris rado idealų partnerį! Tas vyras niekada neišnaudos moters, kadangi vertina ir brangina jos jausmus, ir niekada nešantažuos jos savo meile: „Aš viską dėl tavęs padariau, o tu tokia nedėkinga!“ Nes toks vyras jaučiasi laimingas vien būdamas greta moters. Be to, jam patinka ja rūpintis. Tai iš tikrųjų – tikra meilė!

„Мanija“

Greičiausiai tai – nesveika meilė, kurios pagrindas – aistra ir pavydas.

Kaip jis elgiasi?

Tokio vyro meilės epicentras – ne moteris, o jis pats. Todėl jis nuolat stengiasi įsitvirtinti ir realizuoti save jos sąskaita. Tai gali pasireikšti įvairiai: pradedant nuo pažeminimo dėl smulkmenos, baigiant rankos pakėlimu. Toks vyras tarsi nesąmoningai laukia problemų tarpusavio santykiuose. O jei jų nekyla, tada jis pats jų sukuria. Tarkime, jam nepatinka, kaip moteris plauna indus. Arba jis pradeda kabinėtis, kad moteris per daug išlaidauja. Toks vyras tikisi, kad moteris taps nuo jo priklausoma. Be to, jis galvoja, kad moteris jį turi mylėti vien dėl to, kad jis su ja. Toks žmogus vengia bet kokios rutinos, nuobodulio ir prisirišimo. Todėl jis dažnai keičia partneres, gyvenamąją vietą ir darbą. Be to, greičiausiai ne vieną kartą buvo vedęs.

Ko tikėtis iš jo?

Patologiško pavydo. Toks žmogus pavyduliauja ne dėl to, kad bijo prarasti moterį, o dėl to, kad moteris gali išslysti iš jo gniaužtų. Todėl, kuo ji bus silpnesnė ir labiau priklausoma, tuo labiau pasitikinčiai jausis ir elgsis tas vyras. Todėl moteriai gali susidaryti įspūdis, kad ji jam skolinga. Taip pat jis nevertins, net „nepastebės“ jos meilės ir rūpesčio. Todėl, kuo moteris labiau bandys su juo suartėti, tuo labiau jis stengsis atstumti. Ir priešingai – jei jis pajus atšalimą iš moters pusės, tai iš visų jėgų stengsis jai įtikti. O paskui vėl bus taip pat kaip anksčiau... Be to, toks vyras gali pats išprovokuoti išsiskyrimą, kartu norėdamas pabrėžti savo vertę.

„Pragma“

Tai – supratinga ir рrotinga meilė.

Kaip jis elgiasi?

Тoks vyras įsitikinęs, kad jam reikalinga žmona, su kuria būtų patogu, o ne ta, kurią jis galėtų pamilti iš pirmo žvilgsnio arba su kuria galėtų būti aistringas seksas. Susipažindamas su moterimi, jis pirmiausia stengiasi sužinoti, ar ji būtų gera namų šeimininkė, ar nelinkusi į isteriją. Žodžiu, pirmiausiai žiūri, ar jam bus komfortiška kartu gyventi su ta moterimi.

Ko tikėtis iš jo?

Aistrų ir netikėtumų nebus gyvenant su tokiu vyru. Be to, gali nuolat lydėti jausmas, kad ji pasirinkta tik kaip gera prekė ar daiktas. Kol moteris tokiam vyrui duos tai, ko jis tikėjosi ir laukė, pavyzdžiui, stabilumą ir materialinę naudą, tol jis ją mylės. Tačiau, jei šių dalykų nebeliks, galima tikėtis skyrybų. Be to, toks vyras linkęs kontroliuoti savo jausmus ir to paties reikalauja iš jos. Todėl, jei moteriai reikia permainų, naujų, aštrių pojūčių ir jausmų, santykiai su tokiu vyru – ne jai.

„Stroge“

Tai – draugiškos meilės išraiška.

Kaip jis elgiasi?

Vyras iškloja moteriai ne tik visas savo, bet ir giminių problemas. Mat jis jaučia, kad gali pasidalyti viskuo su savo partnere, kas jam guli ant širdies. Tai nėra blogai, nes toks poelgis reiškia, kad vyras pasitiki moterimi ir bet kokiu atveju tikisi, kad sulauks palaikymo ir bus suprastas.

Ko tikėtis iš jo?

Tikėtina, kad moteris gali pasiilgti stiprių emocijų ir naujų pojūčių. Nes jei ji viską sužinos apie savo partnerį, tai tokie santykiai gali greitai išsisemti. Kitaip tariant, jis jai nebebus įdomus!

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Draugystė (10)    NSO (33)    Paukščių gripas (21)    Automobiliai (41)    Helouvynas (7)    Aikido (14)    Eurointegracija (5)    Vokiečių aviganis (2)    Klonavimas (10)    Dažasvydis (3)    Parašiutizmas (15)    Lengvosios muzikos grupės (27)    Duomenų apsauga (3)    Krašto apsauga (27)    Mokėjimo kortelės (7)    Poltergeistai (2)    Buto remontas (3)    Kelionių įspūdžiai (26)    Laivyba (17)    Pramogos (191)    Auklės (3)    P2P tinklai (2)    Melagių diena (3)    LICS (17)    Draudimas (7)    Vampyrai (9)    Kovos menai (72)    Savivaldybių rinkimai 2007 (9)    Velniai (9)    Siamo katės (2)    Sekimas ir privatumas (12)    Lotynų kalba (11)    Kailiniai (15)    Turizmas (151)    Romas Kalanta (4)    Klubai (5)    Atviras kodas (23)    Atleidimo svarba (2)    Sportas (180)    Programos (61)    Mada (4)    Artūras Zuokas (41)    Panayiotis Zavosas (2)    Lotynų šokiai (5)    Mama ir vaikas (48)    Bučiniai (31)    Žirgų sportas (4)    Kinas (193)    Grupės (81)    Švietimas (1281)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!