LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Miegas ir sapnai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-10-09
Miego reikšmė žmogui

Žmogus pramiega pusę savo gyvenimo todėl miegas yra labai svarbus. Žmogaus miegas labai priklauso nuo žmogaus vaizduotės. Kuo sveikesnė vaizduotė ir mažesnis humoro lygis tuo geresnis miegas ir švaresni sapnai.

Miegas susideda iš trijų stadijų:

Paviršutinės stadijos.
Sapnų stadijos.
Giluminės stadijos.


Paviršutinę ir sapnų stadiją labai įtakoja vaizduotė. Jeigu vaizduotė intensyviai dirba prieš miega žmogus neužmiega. Todėl rekomenduočiau prieš miega neužsiimti protine veikla kuri reikalauja didelio vaizduotės darbo. Esant intensyviam vaizduotės darbui iškylantys vaizdiniai trukdo pereiti į paviršutinę stadiją.

Paviršutinėje stadijoje dirba žmogaus atmintis, todėl išgirsta informacija be jokio atmetimo atsimenama kelis kartus geriau negu budrumo būsenoje. Pasirodo miegant galima mokintis kalbų, yra net sukurta metodika ir specialūs prietaisai kurie padeda tai pasiekti miegant.

Miega trikdo ir blogi vaizdiniai vadinami košmarais. Miegančiam žmogui antroje stadijoje intensyviai dirba vaizduotė. Jeigu žmogus neatsikelia tai reiškia, kad sapnai yra švarus be stiprios neigiamos informacijos.

Sutrikusio žmogaus vaizduotė generuoja labai daug blogų vaizdinių kurie netik trukdo žmogui užmigti, bet ir prikelia iš sapnų stadijos. Blogas miegas yra pirmasis sutrikusios psichikos požymių. Nesu matęs žmonių kurie sirgdami sunkia depresija ar šizofrenija gerai miegotų. Dažnai vadinamas išprotėjimas arba realybės maišymas su sapnais įvyksta dėl didelės pastovios nemigos. Ne visi sergantys psichinėmis ligomis pasiekia išprotėjimą, dažniausiai jį pasiekia žmonės kurie sirgdami sunkia depresija ar šizofrenija patiria labai didelius sunkumus. Sunkumai labai sutrikdo vaizduotės darbą, tokių žmonių vaizduotė generuoja tiek blogų vaizdinių, kad išsimiegoti be cheminių medžiagų išsimiegoti neįmanoma. Nei viena iš dabartinių mokslui žinomu cheminių medžiagų neišgydo iš psichinių ligų. Nei viena psichika veikianti cheminė medžiaga nestiprina psichikos tik apsaugo ją nuo skaudesnių padarinių. Šios cheminės medžiagos sutrikdo miegą ir pablogina vaizduotės kokybę.

Psichotropiniai narkotikai naudoja vidinius neuronų resursus, linksmumas ar miegas kuris atsiranda vartojant medicininius preparatus yra jūsų resursų sąskaita. Šios medžiagos nemaitina smegenų ir nesureguliuoja jų fiziologinio poilsio.

http://www.tiputeorija.lt/index.php?option=com_content&task=view&id=98&Itemid=102

Todėl sveika vaizduotė ir normalumas yra didžiausias žmogaus sveikatos turtas.

Aš siūlyčiau analizuoti sapnus ir jų susikūrimo priežastys. Blogi sapnai kyla dėl vidinių ir išorinių padarinių.

Pvz.: prieš miega peržiūrėtas siaubo filmas, intensyviai domėtasi humoru, stipriai apkrauta vaizduotė, domėtasi NSO ar kita mistika, didelis kitų žmonių priešiškumas, artimų žmonių mirtis, neįsprendžiamos nesėkmės t.t. Yra žmonių kurie sapne supranta, kad sapnuoja, tokie žmonės moka sustabdyti blogą sapną.

Miegą galima valdyti netik gyvenime, bet ir pačiame miego procese. Dauguma minčių ir idėjų kyla sapnuojant, visi neaiškumai išsisprendžia po gero ir gilaus miego.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Eurointegracija (5)    Atviras kodas (23)    Šventės (117)    Tadas Blinda (10)    Švedija (9)    Baikeriai (8)    Bankrotas (2)    Darbdaviai (10)    Aviacija (38)    Mada (4)    Lengvosios muzikos grupės (27)    Imtynės (29)    Vampyrai (9)    Pankai (6)    Melagių diena (3)    Homeopatija (5)    Dieta (33)    Šaulys (7)    Žemės grobstymai (50)    Vaiko sveikata (8)    Rokeriai (3)    Partijos (41)    Jautis (7)    Vaizdo kortos (3)    Kompiuterių virusai (52)    Linux/Unix (34)    Gimimo diena (3)    Erotiniai šokiai (23)    Labradoras (2)    Geležinkeliai (4)    NSO (33)    Tamplieriai (7)    Šventasis Pranciškus (3)    Kompiuterinis saugumas (43)    Kaimo turizmas (5)    Fotografija (17)    Šaudymas iš lanko (2)    Mama ir vaikas (48)    Katės (33)    Kalėdos (12)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Programavimas (20)    Skamp (16)    Psichiatrija (64)    Mokyklos (22)    Islamas (31)    Lietuvos istorija (110)    Transportas (125)    Ginklai (22)    E - komercija (87)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!