LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 16 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Mokslas apie meilę
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-01-18
Mokslininkai atrado tikrąją meilę

Mokslininkai ištyrė, kad tikroji meilė iš tiesų egzistuoja, rašo TimesOnline. Iki šiol buvo manoma, kad įsimylėjimo jausmai praeina po maždaug 15 mėnesių, o cheminė trauka po dešimties metų apskritai išnyksta. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad egzistuoja tokios poros, kurios po 20 metų bendro gyvenimo patiria panašius jausmus kaip ir naujai įsimylėję asmenys.

Smegenų tyrimai atskleidė, kad, pateikus mylimo žmogaus nuotrauką, viena iš dešimt ilgalaikių įsimylėjėlių porų patiria tas pačias chemines reakcijas, kaip ir poros, išgyvenančios šviežios meilės aistras. Tyrimai taip pat parodė, kad brandesnių porų jausmai reiškiasi „brandesniais“ įsimylėjimo požymiais.

Mokslininkai dvidešimtmetes poras pavadino „gulbėmis“, kadangi šie paukščiai turi panašią ilgalaikės meilės „programą“. Parodžius partnerio atvaizdą gulbei, ji patiria intensyvią malonumo (dopamino) dozę.

Tradiciškai manoma, kad santykių lūžio taškai — 12–15 mėn., trys metai ir septyni metai.

„Mūsų atradimai smarkiai prieštarauja tradicinėms pažiūroms apie romantišką meilę, bet mes esame tikri, kad tai tiesa“, — tvirtino tyrimuose dalyvavęs mokslininkas.

Ilgalaikę meilę patiriančių porų smegenų tyrimai parodė, jog jų galvose vyksta cheminės reakcijos, panašios į tas, kurias patiria tik metus įsimylėję žmonės.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Klonavimas (10)    Žemgrobiai (6)    Windows (7)    Šaulys (7)    Gotai (17)    Ištikimybė (4)    Laivyba (17)    Bankrotas (2)    Elektronika (8)    Romas Kalanta (4)    Atleidimas (4)    Kazino (10)    Darbo partija (4)    Vynas (16)    Šventės (117)    Kalėdos (12)    Monitoriai (11)    Partijos (41)    Jurga Ivanauskaitė (17)    Katarai (2)    Garso sistemos (15)    Anglų kalba (35)    Drabužiai (41)    Lotynų kalba (11)    Meilė bloguose (6)    Atviras kodas (23)    Augalai (8)    Mokyklos (22)    Kompiuteriai (148)    Spiritizmas (4)    Žiniasklaida (108)    Gender Loops (6)    Prokuratūra (4)    Pagonybė (3)    Kulinarija (181)    Eurointegracija (5)    Vestuvės (16)    Fizika (11)    Moterims (34)    Egzorcizmas (11)    Vadovavimas (185)    Mitingai (5)    Škotų aviganis (3)    Antanas Terleckas (2)    Joga (56)    Lietuvoje (16)    Delfinologija (4)    Tibetas (10)    Bibilija (10)    Šventieji (10)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!