LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 16 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Naudingi patarimai. Automobilis
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-01-15
Naudingi patarimai. Koks automobilio greitis saugiausias?

Greitis – tai malonumas. Taip pasakys, mažiausiai, kas antras jaunas žmogus. Greitis svaigina ir vyresnius. Šis nesiliaujantis lėkimas tenkina laisves instinktą. Šiuo malonumu, kaip ir kitais, turime naudotis protingai. Greitis – daugelio avarijų priežastis.

Koks automobilio greitis saugiausias? Greitis pasirenkamas atsižvelgiant į eismo sąlygas ir kelių eismo taisyklių ženklus, kurie riboja greitį, bet dauguma vairuotojų to nepaiso ir viršija greitį. Iš to seka šimtai avarijų su užmuštais arba sunkiai sužalotais žmonėmis. Apie pusė labai sunkių avarijų (su mirtimis) tenka viršijantiems greitį vairuotojams. Nežabota greičio jėga. Ji bloškia vairuotoją į automobilio priekį, kai atsitrenkiama į kliūtį. Ji – sužeidimų ir mirties priežastis. Greitas važiavimas – rizikinga veikla. Ji reikalauja. įtempto dėmesio, savitvardos. Negalima atsipalaiduoti, nes tai gali sukelti didele nelaimę.

Kai pavojai akivaizdūs (vingiuotas kelias, intensyvus eismas), vairuotojas turi būti ypač budrus ir neviršyti greičio. Važiuojant šimto kilometrų per valandą greičiu, automobilio jėga bus virš 40 tonų. Per vieną sekundę jis nuvažiuos apie trisdešimt metrų. Jei tokiu greičiu važiuojantis automobilis atsitrenks į kliūtį, smūgis bus toks stiprus, kaip nukritus nuo devynių aukštų namo stogo.

Straipsniai.lt

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Grybai (3)    Žemės ūkis (33)    Duomenų apsauga (3)    Liūtas (7)    Taksas (2)    Advokatai (10)    Katės (33)    Transportas (125)    Psichiatrija (64)    Pyktis (6)    Kovos menai (72)    Vabzdžiai (5)    Specialiosios tarnybos (36)    LICS (17)    Makaronai (2)    Savivaldybių rinkimai (9)    Delfinologija (4)    Toyota (2)    Žiniasklaida (108)    Prezidento rinkimai (6)    Įdomybės (87)    Interneto tinklai (4)    Vasario 16 (12)    Lietuva (2)    Foje (3)    Atviras kodas (23)    Velniai (9)    Valdas Adamkus (11)    Gyvūnai (174)    Šventasis Antanas (2)    LNK (2)    Visuotinė istorija (44)    Mokesčiai (8)    Soliariumai (5)    Opijatai (13)    Sąmokslo teorijos (19)    Sportiniai šokiai (2)    Garso ir vaizdo technika (2)    Kaukazo aviganis (2)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Vitaminai (2)    Kultūra (749)    Ištikimybė (4)    Krikščionybė (135)    Vartotojai (29)    KGB (35)    Maxima (10)    Filatelija (11)    Šokoladas (10)    Jurga Ivanauskaitė (17)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!