LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Naudingi patarimai. Buitis
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-01-15
Naudingi patarimai besikraustantiems

Kraustymąsi iš vieno būsto į kitą bent kartą gyvenime patyrėme kiekvienas. Namuose stūkso kalnai dėžių ir ryšulių, visur tvyro chaosas, o nervinis galvos skausmas pamažu pereina į neviltį ir depresiją. Tačiau yra būdų oriai ištverti šį nelengvą išbandymą.

Pirmiausia reikia nuspręsti, kraustymosi mastą - t.y. ką ketinate pasiimti su savimi į naujuosius namus, ką - padovanoti draugams ar išmesti lauk. Beje, tai vienas didžiausių kraustymosi pranašumų - proga pagaliau atsikratyti susikaupusių nereikalingų daiktų.

Patikrinkite kraustymosi sąlygas ir apsispręskite dėl transportavimo būdo. Kol nevėlu, patikrinkite, ar lova tikrai tilps pro durų angą (o gal vis dėlto reikia ją išmotuoti?), ar paskui pavyks apsisukti su ja laiptinėje ir ar bus galima privažiuoti mašina prie pat laiptinės durų.

Jeigu daiktus gabensite ne savo transportu, automobilio pradėkite ieškoti prieš geras dvi savaites. Jei galite sau tą leisti, pasamdykite specialiai perkraustymais užsiimančią firmą - nors pas mus šis verslas dar tik žengia pirmuosius žingsnius, galima rasti patikimų kraustytojų, kurie ne tik daiktus perveš, bet prieš tai juos profesionaliai ir saugiai supakuos.

Galima daiktus supakuoti ir savo jėgomis. Prieinamiausia ir patogiausia pakavimo priemonė - kartono dėžės. Jų net nereikia pirkti - galima gauti bet kuriame prekybos centre.

Besikraustančiojo atmintinė:

- Lėkštes pakuokite sudėję vertikaliai - taip jos bus atsparesnės smūgiams. Tuščią erdvę užpildykite glamžytu popieriumi (idealus variantas - polistirolo rutuliukai). Nepamirškite užrašo: „Atsargiai - stiklas!"

- Knygos - vienas sunkiausių krovinių, tad pakuokite jas nedideliais ryšuliais. Knygų ar kitų nedūžtančių daiktų į dėžę reikia prikrauti iki pat viršaus, kad nukritusi dėžė neišsiskirtų.

- Veidrodžiams ir paveikslams pakuoti geriausiai tinka vadinamieji „narveliai" - iš lentelių su tarpais sukalti medžio konteineriai. Kad apsaugoti daiktus nuo drėgmės, pirmiau juos reikia įsukti specialią pūslėtą polietileno plėvelę ar bent popierių.

- Jeigu perkraustymą patikėjote firmai, prieš tai pademonstruokite jos atstovui, kad visa garso ir vaizdo technika veikia.

- Nepamirškite ant kiekvienos dėžės ar ryšulio užrašyti, kas yra viduje - naujame būste bus lengviau surasti daiktus.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Energetika (13)    BTV (3)    Prancūzų buldogas (2)    Televizija (17)    Bibilija (10)    Kaziuko mugė (3)    Įvaikinimas (3)    Informaciniai karai (11)    Liemenėlės (3)    Religija ir tikėjimai (315)    Viešieji ryšiai (20)    Šventasis Pranciškus (3)    Romas (3)    P2P tinklai (2)    Chiromantija (3)    Rytietiški šokiai (16)    Garso ir vaizdo technika (2)    Artūras Zuokas (41)    Skundai (22)    Reinkarnacija (6)    Pavydas (5)    Mitingai (5)    Skinheadai (9)    Krizė (59)    Internetas (184)    Baikeriai (8)    Sony Ericcson (40)    Pyktis (6)    Opel (4)    Slaptos bendrijos (24)    Foje (3)    Erotiniai šokiai (23)    Pramogos (191)    Delfinologija (4)    Shotokan (11)    Šventės (117)    Ekologiški produktai (2)    Britų trumpaplaukės katės (2)    E - komercija (87)    Žuvys (7)    Tatuiruotės (7)    Naujieji metai (12)    Striptizas (8)    Logistika (12)    Prekės ir paslaugos buičiai (2)    Kinas (193)    Grožio salonai (6)    Maxima (10)    Masonai (7)    Žiniasklaida (108)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!