LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Naudingi patarimai. Finansai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-12-27
Patarimai investuojančiai moteriai

Nors vyrai ir moterys turi labai panašius prioritetus, kai kalbame apie investicijas, tačiau daliosios lyties atstovės dažnai daug rūpestingesnės. Savisaugos instinktas stiprėja bėgant metams. Moterys nesaugios jaučiasi ne todėl, kad sensta, daug labiau jas neramina jų visuomeninė padėtis ir mamos statusas. Moterų tarpe labai daug išsiskyrusių, vienišų mamų, kurios augindamos vaikus pergyvena ne tiek dėl savo, kiek dėl atžalų ateities.

JAV vienišų mamų yra apie dešimt milijonų ir visoms joms, nesvarbu, kokios turtingos jos būtų šiandien, svarbi stabili finansinė ateitis. Daugeliui jų vieno pastovaus uždarbio neužtenka, jos stengiasi užsitikrinti didesnes pajamas ir investuoja pinigus, kad uždirbtų vaikų mokslams, kad kiekvieną mėnesį ramiai lauktų sąskaitų. Taigi patarimai drąsioms investuotojoms.

Išskaidyti kapitalą

Jeigu vis dar besitęsiantis ekonominis nuosmukis žmones ko nors išmokė, tai pirmiausia, – nelaikyti pinigų vienoje vietoje. Tai ypač svarbi pamoka moterims, kurių vyrai dažnai šio patarimo neklauso ir susivilioja didele ateities grąža. JAV milijonai porų buvo investavę į vertybinius popierius, kai per krizės piką visos rinkos žaibišku greičiu šovė žemyn. Galima sakyti, mirtinus smūgius patyrė visi tie, kurie investavo tik į vienos rūšies vertybinius popierius ir net per ilgą laiką neišgirdo patarimo išskaidyti savo portfelį. Tačiau kaip bebūtų gaila, tokias pat klaidas darančių žmonių gretos vis dar yra gana gausios. Jie tiki, kad nepriimant kardinalių sprendimų ir visus pinigus laikant toje pačioje vietoje, jau netolimoje ateityje bus galima džiaugtis ne tik nuostolių padengimu, bet ir pelnu.

Sakykim, kad tai tinka pramuštgalviams vyrams, tačiau moterims greičiausiai ne. O ypatingai toms, kurios už 10 ar 15 metų turės išeiti į pensiją. Joms reikia ieškoti daugiau ir kuo įvairesnių investavimo galimybių: nekilnojamasis turtas, indėliai, akcijos, obligacijos, atskirų bendrovių akcijos, kurios parduodamos vertybinių popierių biržoje. Nereikia manyti, kad reikia investuoti į visas šias šakas, užtenka pasirinkti kelis investavimo produktus. Ekspertai įsitikinę, kad taip labai smarkiai galima išplėsti investavimo galimybes.

Ilgalaikė strategija

Pirmiausia, reikia pripažinti, kad daugiausiai klaidų padaro tos moterys, kurios savo pinigus ir nemažas jų sumas investuoja pirmą kartą. Į tokią situaciją jos patenka, kai pradeda naują gyvenimą su vaikais, be buvusio sutuoktinio. Daugelis jų staiga pradeda galvoti, kad reikia investuoti visus savo pinigus greitai ir į tuo metu pelningiausią produktą, tačiau ilgainiui būsimas pelnas gali virsti esamais nuostoliais. Susidarius tokiai situacijai investuotojos vėl sunerimsta ir parduoda vertybinius popierius, akcijas ir obligacijas, Iš vienos pusės tai gali būti teisingas sprendimas, nes tokiu būdu “užrakinami” nuostoliai, tačiau, kita vertus, taip užkertamas kelias bet kokiam uždarbiui. Tačiau norint uždirbti rinkoje reikia ne tik rizikuoti, bet ir “numatyti” ateitį. Šiuo keliu eiti padeda apsisprendimas, kad visos investicijos bus ilgalaikės. Tuomet tikrai nekils pagundų viską staiga išparduoti…

Taupymo ir investavimo sistema

Kiekviena moteris turi taupyti. Galbūt daugelis jų teigia, kad tai neįmanoma, tačiau dažnu atveju tam tiesiog trūksta noro, pasiryžimo, o kartais tik fantazijos. Juk visuomet galima pasisėdėjimą su draugėmis kavinėje iškeisti į malonius susitikimus namuose, vaikams vietoje kelių litų per dieną priešpiečiams, juos pagaminti pačiai. Tokia pradžia tikrai daug žadanti. Ir tai visai nereiškia, kad teks atsisakyti visų gyvenimo malonumų arba kad pavysk sutaupyti milijoną. Tiesiog laikui bėgant atsiras tam tikri įpročiai ir gyventi bus galima ne tik taupiau, bet ir saugiau.

Svarbiausia – tikslai

Kiekvienas mūsų turime savų tikslų. Ir dažniausiai jie būna tiesiogiai susiję su vertybėmis. Dabar, kai finansinėje duobėje atsidūrė daugybė šeimų ir kiekvieną dieną žmonės skaičiuoja nuostolius, reikia iš naujo įvertinti išsikeltus tikslus ir dar kartą gerai pagalvoti, ar jie realūs ir tikrai turi būti prioritetų sąrašo viršuje. Tiesa, apie tai galvoti verta ne tik užklupus finansiniams sunkumams, o kiekvienais metais. Nemažiau svarbu ir tai, kad išsikelti tikslai būtų realūs. Jeigu, pavyzdžiui, norite įsigyti namą, paskaičiuokite dar kartą savo pajamas ir išlaidas – gal skaičiai kalbės patys už save ir tikslą bent kuriam laikui teks pamiršti… Nieko nėra svarbiau, kaip realiai vertinti savo finansines galimybes. Tada ir įgyvendinti svajones bus nesunku.

Ruoškitės pensijai

Pensijai turi ruoštis visi žmonės nepriklausomai nuo jų amžiaus. Finansų specialistų skaičiavimais, nustojus dirbti kiekvieną mėnesį turėtų užtekti maždaug 80 proc. buvusių pajamų neatskaičius mokesčių. Taigi kiekvienas, kuris šiandien investuoja ir taupo, turi galvoti, kad visi arba dalis uždirbtų pinigų bus skirti tam laikotarpiui, kai nebegalės dirbti.

Pasirinkus ilgalaikę investavimo strategiją svarbu teisingai apsisaugoti nuo infliacijos, kuri yra vadinama tyliuoju žudiku. Taigi laikui bėgant reikia pagalvoti, kaip padengti infliacijos daromus nuostolius. Lengviausia – savo mėnesio santaupas padidinti tiek procentų, kiek siekia vidutinė metinė infliacija.

Ateities nelaimės dabarties kalendoriuje

Senstantis vyras ar moteris vienodai turi galvoti apie tykančius pavojus perkopus 60 metų ribą. Būtent tuomet žmogų ištinka daugiausiai nelaimių, padidėja rizika susirgti  sunkiomis ligomis. Tad šiame amžiuje reikia ne tik pasirūpinti sveikatos draudimu, bet ir būti finansiškai pasiruošus kritiškiausiems gyvenimo momentams. Daugelis žmonių taupydami arba investuodami ir norėdami užsitikrinti sau ramią ateitį, nepaskaičiuoja, kiek pinigų reiktų tuo atveju, jeigu jį reiktų slaugyti susirgus sunkia ar net mirtina liga, kiek pinigų kainuotų reabilitacija po nelaimingo atsitikimo. Yra paskaičiuota, kad vidutiniškai sunkiai sergančio žmogaus slaugymas trunka apie 3-4 metus. Tad kad ir kaip tai būtų nemalonu, bet kiek kainuos specialių poreikių pilna kasdienybė ir profesionali pagalba, būtina ir pravartu.

Ateities planai

Turbūt būtų ne per drąsu sakyti, kad visi žmonės taupydami pinigus ne tik tikisi didelės sėkmės, tačiau planuoja, kad pavyks uždirbti ir ateities kartoms. Na, o blogiausiu atveju turtas atiteks artimiesiems. Bet net ir tokiuose geruose noruose gali slypėti pavojai ir nuostoliai. Testamentai ir paveldėtas turtas gali sukelti daugiau rūpesčių nei laimės – dideli mokesčiai ne tik gali ištirpdyti visas santaupas, bet ir pridaryti nuostolių artimiausiems žmonėms.

Taigi testamentas gera mintis, bet jis negali būti sudarytas nepasitarus su profesionalais. Su jais susitikti patartina ir po kiekvieno svarbaus ir reikšmingo įvykio jūsų gyvenime. JAV dažnai pasitaiko atvejų, kai moteris po skyrybų pamiršta pakeisti testamentą ir turtas atitenka ne antrajam teisėtam sutuoktiniui ir jų vaikams, o pirmajam buvusiam vyrui…

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Aukštasis mokslas (13)    Romas (3)    Elektronika (8)    Helouvynas (7)    Monitoriai (11)    Ginklai (22)    Lobių ieškotojai (3)    Nešiojami kompiuteriai (12)    Kompiuteriai (148)    Ekologija (15)    Komunikacija (166)    Shidokan (3)    Paukščių gripas (21)    Dalia Grybauskaitė (16)    Kelionių organizatoriai (6)    Vilius Navickas (2)    Romas Kalanta (4)    Mokesčiai (8)    Proza (157)    Sportas (180)    Konditerija (10)    Partizanai (12)    Opel (4)    Užgavėnes (9)    Sel (10)    Artūras Zuokas (41)    Tėvynės sąjunga (4)    Parapsichologija (22)    Įvaikinimas (3)    Kalėdos (12)    Vytautas Landsbergis (6)    Breakdance (4)    Vartotojai (29)    Akvariumai (58)    Kailiniai (15)    Politologija (64)    Bankinės technologijos (11)    Pavydas (5)    Pramogos (191)    Savivaldybių rinkimai (9)    Lietuvoje (5)    Kompiuterinis piratavimas (43)    Vaistai (15)    Duomenų apsauga (3)    Žemgrobiai (6)    Kelionių pasiūlymai (7)    Amerikos lietuviai (7)    Mada (4)    Atleidimo svarba (2)    Nealkoholiniai gėrimai (12)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!