LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Naudingi patarimai. Finansai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-07-17
Taupykite laiką ir pinigus

Jeigu nieko nespėjate, vis pritrūksta valandos kitos, o pinigai ištirpsta akimirksniu, visai nebūtina pradėti mažiau miegoti ar slėpti nuo savęs mokėjimo kortelę. Verčiau mokykitės tinkamai tvarkyti savo dienotvarkę ir protingai elgtis su pinigais.

Litas prie lito

Ir kur jie dingo?! Juk, atrodo, nieko brangaus nepirkote, o kišenė tuščia. Pinigai mėgsta būti skaičiuojami. Turėkite išlaidų knygą, skaičiuokite pajamas ir išlaidas, planuokite, kokią sumą kam ir kada išleisite. Tiesa, skaičiuokite tik tuos pinigus, kuriais realiai disponuojate. Nepamirškite – daugiausia pinigų riekia investuoti į save: sveikatą ir išsilavinimą. Tai būtinai atneša pelną! Ir dar. Pinigus būtina gerbti. Nesakykite: „Du litai – argi tai pinigai?“, laikykite pinigus gražioje, nesuplyšusioje piniginėje, gražiai sudėtomis kupiūromis ir pamatysite – jie atsilygins tuo pačiu. „Lengvų“ pinigų nebūna – jūsų gerovę kuria tik tie pinigai, kurie uždirbti sąžiningai ir iš mielo širdžiai darbo. Psichologai nepataria taupyti juodai dienai – taip nesąmoningai gali prisišaukti bėdą. Taupykite turėdami pozityvių tikslų: kelionei, mokslams, išsvajotam daiktui.

Skubėkite lėtai

Tikriausiai gerai žinote, koks laikas jums tinkamiausias produktyviam darbui, taigi rimtoms užduotims jį ir rinkitės: darbą atliksite geriau ir greičiau. O smulkiems, dėmesio nereikalaujantiems darbams – laiškų išsiuntimui, skambučiams ir pan. – skirkite laiką, kai organizmas ilsisi. Po sunkios darbo dienos nepulkite prie buities darbų, verčiau save apdovanokite: susitikite su draugais, pasivaikščiokite po gražių daiktų parduotuvę (nesvarbu, kad nieko nepirksite) ar tiesiog pagulėkite kvapioje vonioje.

Tvarka darbe

Jeigu dirbate biure ir pastebite, kad vos spėjate atlikti savo pareigas, pamėginkite paanalizuoti, kas vyksta darbo valandomis. Greitai „demaskuosite“ savo laiko rijikus – veiksmus ar žmones, kurie atitraukia nuo tiesioginio darbo. O kai tai išsiaiškinsite, sugalvokite, kaip su jais kovoti. Jeigu jus blaško kolegų plepalai, įsigykite grotuvą su ausinėmis. Jeigu bendradarbiai nuolat prašo kokių nors smulkių paslaugų, pvz., nubėgti šiltų bandelių ar padirbėti už juos, kol jie tvarkys savo reikalus, atsisakykite. Negalite būti savo laiko šeimininku, jei nemokate apginti savo interesų.

„Vogtos“ valandos

• Per dieną sutaupysite...

5 minutes – jei iš vakaro pasiruošite drabužius, kuriais rengsitės į darbą.
10 minučių – jei išmokysite namiškius tvarkingai pasidėti drabužius ir batus.
20 minučių – jei įsigysite plaunantį dulkių siurblį ir grindų šluostę, kurios nereikia gręžti rankomis.
30 minučių – jei naudositės indaplove.
40 minučių – jei naudositės greitpuodžiu ir mikrobangų krosnele.

• Per savaitę sutaupysite...

2 valandas – jei išmoksite greitai rašyti kompiuteriu.
1–3 valandas – jei nutrauksite tuščius plepėjimus telefonu.
3 valandas – jei pakeisite požiūrį į netvarką ir nelakstysite po namus kiekvieną dieną su dulkių šluoste.
7 valandas – jei maisto produktų nusipirksite savaitei.
2 valandas – jei gaminsite iš šaldytų daržovių.
7 valandas – jei į darbą išeisite 20 min. anksčiau nei prasideda spūstys.

• Per mėnesį sutaupysite...

2 valandas – jei mokesčius mokėsite internetu.
1–2 valandas – jei iš anksto užsiregistruosite pas gydytoją.
4 valandas – jei mėgstamus filmus ar televizijos laidas įsirašysite be reklamų.
3 valandas – jei prekybos centre apsipirksite ankstyvą rytą, kai nėra eilių.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Brendis (6)    Netolerancija (6)    Narkotikai (97)    Kulinarija (181)    Feng šui (7)    Istorija (154)    Partijos (41)    Mistika (9)    Emo (10)    Viktor Uspaskich (61)    Kompiuteriai (148)    Kelionių įspūdžiai (26)    Kinas (193)    Fotografija (17)    Škotų aviganis (3)    Žuvininkystė (2)    Britų trumpaplaukės katės (2)    Avalynė (7)    Maxima (10)    Kazino (10)    Internetas (184)    Nusikaltimai (6)    Meilė bloguose (6)    Bankinės technologijos (11)    SSL sertifikatai (6)    Tamplieriai (7)    Paukščiai (5)    Seimo rinkimai (4)    6 branduolių (3)    Siemens (6)    Filologija (2)    Šamanai (7)    Svarstyklės (7)    Hakeriai (273)    Žydai (32)    Nekilnojamasis turtas (22)    Procesoriai (28)    Šventasis Antanas (2)    Laikrodžiai (3)    Mama ir vaikas (48)    Poltergeistai (2)    Tiškevičiai (18)    Advokatai (10)    Kaziuko mugė (3)    Priklausomybė (3)    Striptizas (8)    Anglų kalba (35)    Rinkimai (23)    Pagalba ir prevencija (124)    Miniatiūros (7)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!