LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Naudingi patarimai. Gyvenimas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-11-27
10 patarimų gyvenimui palengvinti

Dauguma mūsų problemų kyla iš mūsų požiūrio į save ir aplinkinius. Kartais visai menkaverčius įvykius ar situacijas pernelyg sureikšminame. Todėl nebegalime logiškai mąstyti ir priimti tinkamų sprendimų. Atsikratykime šiuo įpročiu ir iškart pajusime palengvėjimą. Dalis problemų savaime išnyks. Pasaulis nušvis kitomis spalvomis. Apsidairykite, galbūt savyje aptiksite ir daugiau paikų  įpročių, gadinančių jums ir jūsų pažįstamiems sveikatą. Štai jums dešimt dažniausiai pasitaikančių elgesio ydų. Tebūna jos kompasu nelengvame savianalizės kelyje.

Nedarykite skubotų išvadų. Skubotos išvados gali turėti skaudžias pasekmes. Pirma, niekada nereikia būti įsitikinusiam, kad iš anksti žinote, kas bus arba kaip viskas klostysis. Aiškiaregystės dovaną toli gražu ne kiekvienas turime. Todėl labai lengva suklysti. Juolab, kad pasaulis negyvena pagal mūsų logiką. Antra, negalvokite, kad visi žmonės panašūs į jus. Jie turi savo mintis ir savo pasaulio matymo kampą. Bandymas visus suverti ant vieno iešmo išprovokuos tik trintį ir komplikuotus santykius.

Nedramatizuokite. Niekada nedarykite iš musės dramblio ir šieno kupetoj neieškokite adatos. Aibė žmonių iš pažiūros nieko vertus įvykius paverčia didele tragedija. Kodėl? Galbūt jie nori atrodyti svarbiais ir reikšmingais? Tačiau tai kvaila ir pražūtinga.

Neišsigalvokite bereikalingų taisyklių. Jūs lakstote galvas pametę, nes esate gainiojami botago, nupinto iš žodžių „reikia" ir „privalau". Jūs patys nusistatote aibę nereikalingų gyvenimo taisyklių, kurios jus engia, gainioja po visą pasaulį ir skiepija kaltės jausmą - girdi, nespėjau ten ir ten, nepadariau to ir ano. Tokiomis taisyklėmis jūs alinate save. O kai pabandote jas primesti kitiems, tie į jus žiūri, kaip į užsispyrusį fanatiką, ir iš draugų virsta priešais.

Venkite stereotipų ir etikečių. Prieš ką nors sakydami gerai apgalvokite kiekvieną žodį. Netinkamai parinktas žodis gali padaryti daugiau nemalonumų nei veiksmai.Niekada netikėkite gandais. Ir niekada neklijuokite žmonėms etikečių. Bandydami daiktus įsprausti į tam tikrus rėmus, jūs prarandate realybės jausmą, nebematote tikrosios daikto paskirties ir vietos šiame gyvenime.

Nebūkite tobulumo doktrinos šalininku. Gyvenimas ne tik „baltas ir juodas", negalima sudėtingos kasdienybės paženklinti antspaudu „viskas arba nieko". Daugeliu atveju tenka susitaikyti su teiginiu „pakankamai". Beje, tas „pakankamai" išties būna pakankamai. Niekada jūs nerasite idealaus  darbo. Tokios paieškos bus ne tik bergždžios, bet ir apmaudžios - visi likę darbai ims atrodyti prastesniais nei yra ištiktųjų. Jeigu nenorite visą gyvenimą būti vienišas, neieškokite tobulų santykių. Na nebūna jų. Kita vertus, tobulėti reikia visada. Tobulumo doktrinos šalininkai niekada nebūna patenkinti gyvenimu, jie nuolat ieško to, ko nėra.

Venkite apibendrinimų. Keli nesėkmingi bandymai - ne pasaulio pabaiga. O atsitiktinė pergalė - tai dar neįrodymas jūsų genialumo. Atskiri įvykiai - geri ar blogi - negali būti vertinami kaip taisyklė. Daiktai ar įvykiai yra tokie, kokie yra. Ir ne daugiau. Todėl nepaverskite jų stabais.

Neimkite visko giliai į širdį. Kuriems galams krauti svetimus rūpesčius sau ant pečių - pakanka juk ir savų. Atsiribokite. Jūsų draugai, pažįstami ar giminaičiai tikrai apie jus negalvoja ištisas dienas ir naktis. Dar daugiau - apie jūsų problemas jie net nenori girdėti. Na pasakykite, ar kitų žmonių pakilimai ir nuopuoliai turi kokią nors reikšmę jūsų gyvenime? Ar jų užuojauta sunkiu jums metu nuoširdi? Taigi taigi... Tad neperkraukite savo širdies svetimais rūpesčiais ir jūs.

Netikėkite emocijomis. Tai ką kartais juntate gali būti visiškai priešinga realybei. Kažko jutimas nėra tiesa. Emocijų šaltiniu gali tapti jūsų nuovargis, alkis ar paprasčiausia sloga. Taigi nesvarbu, kaip jūs jaučiatės - ateitis nuo to nepriklauso. Jausmai gali būti tikri, bet jie neprivalo pavirsti tiesa.

Nebūkite apatišku. Stenkitės būti optimistu. Jeigu visą laiką lauksite blogų dalykų iš gyvenimo ar darbo aplinkos, tai ir sulauksite. Negatyvus požiūris primena žiūrėjimą į pasaulį pro purvinus akinius. Argi galima išvysti ką nors pozityvaus, jeigu akinių stiklas purvais aptaškytas? Tokia jau yra ta gyvenimo logika: randi tai, ko ieškai. Ieškosi gražių dalykų - surasi juos. Dairysies į blogus - surasi blogų.

Negyvenkite praeitimi. Tai bene svarbiausias patarimas.  Pamirškite blogus dalykus ir gyvenkite toliau. Daugiausia šiame pasaulyje pykčio, neapykantos ir nevilties sulaukiama iš tų, kurie tvirtai laikosi įsikabinę į praeities nuoskaudas. Kuo dažniau prisiminsite negatyvią praeitį, tuo praeities nuoskaudos atrodys didesnėmis. Vieną gražią dieną tokia būsena įstums jus į pykčio ir pesimizmo   liūną. Ar jums šito reikia? Ar jūs norite gyventi nuolatiniame strese? Išguikite iš pasąmonės slogią praeitį ir nesileiskite, kad ji nuolat jus skaudintų ir paverstų lengvai pažeidžiamu. Atminkite - jūs gyvenate dabar ir šiandien...

Paruošta pagal „Byaki.net" medžiagą

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Rokeriai (3)    Dalia Grybauskaitė (16)    Linux/Unix (34)    Lietuvių valgiai (28)    Krikščionybė (135)    Airija (9)    Rasizmas ir ksenofobija (9)    Kornreksai (3)    Prezidento rinkimai (6)    Pelės (5)    KGB (35)    Astronomija (46)    Skinheadai (9)    Mokesčiai (8)    NLP (8)    Shidokan (3)    Informaciniai karai (11)    Žuvininkystė (2)    Kinas (193)    Išpažintis (16)    Lietuvoje (16)    Vilniaus bendruomenės (4)    Kompiuterio ergonomika (8)    Alkoholizmas (15)    Masonai (7)    Sekimas ir privatumas (12)    Panayiotis Zavosas (2)    Gotai (17)    Klonavimas (10)    Kompiuterinis saugumas (43)    Sodininkystė (22)    Literatūra (239)    Erotiniai šokiai (23)    SSL sertifikatai (6)    Žuvys (7)    Islamas (31)    Džiazo muzikos grupės (11)    Žindymas (14)    Romas Kalanta (4)    Draudimas (7)    Šv. Valentino diena (11)    Partijos (41)    Vytautas Landsbergis (6)    Skundai (22)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Internetas (184)    Laikrodžiai (3)    Žirgų sportas (4)    Šaudymas iš lanko (2)    Parapsichologai (7)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!