LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 19 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
Akimirkos sentencija
Žmogaus prigimtis liepia alkaniems kovoti dėl maisto, išsekusiems stengtis pailsėti, darbo išvargintiems ieškoti atokvėpio, o pažemintiems rūpintis pagarba.
Kung Sun Jangas
Draugai
Matulaičio bažnyčia
Lietuvių Tautinio Jaunimo Sąjunga
Tautinės krypties portalas
Etninės kultūros erdvė
Biržų krašto naujienos
Slaptai.lt - unikalus leidinys
Lietuvių sąjunga „Tauta ir Tėvynė“
Lietuvos žaliųjų judėjimas
Žaliosios minties laikraštis
Istorijos puslapiai
Receptai, patiekalai, kulinarija.
Skanus.lt
Reklama
  Naudingi patarimai. Sveikata
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-06-16
Stresas. 10 patarimų, kaip susidoroti su įtampa

1. Šypsokitės. Šypsena ir juokas sukuria laimės pojūtį, padeda atsipalaiduoti. Skaitykite anekdotus, krėskite pokštus - tai  sumažins įtampą.

2. Pažinkite save. Įvertinkite savo privalumus ir trūkumus. Silpnybės duotos tam, kad jas įveiktumėte, todėl nesigraužkite dėl trūkumų, bet stenkitės juos įveikti.

3. Kontroliuokite įtampą. Stenkitės savo dėmesį nukreiptitoliau nuo blogų minčių. Mažiau bendraukite su žmonėmis, kurie kelia neigiamas emocijas ar eikvoja jūsų laiką nesibaigiančiais skundais.

4. Sportuokite. Mankšta, fizinis darbas, vaikščiojimas, bėgiojimas ir kita fizinė veikla yra veiksmingas būdas „sudeginti“ streso metu organizme susikaupusias kenksmingas medžiagas, sustiprinti nervų sistemą, pagerinti nuotaiką.

5. Sutelkite dėmesį į dabartį. Koncentruokitės į tai, ką darote šiuo metu, o ne į tai, ko dar neatlikote. Kitaip tik eikvosite energiją, blaškysitės ir didinsite įtampą.

6. Išmokite atsipalaiduoti. Dirbdami darykite pertraukas maždaug kas 90 minučių. Per daug įtemptas darbas didina nerimą.

7. Sveikai ilsėkitės. Gerai išsimiegokite, dažniau būkite gryname ore, bendraukite su draugais.

8. Išmokite džiaugtis tuo, ką turite.

9. Sveikai maitinkitės. Vartokite daugiau vaisių ir daržovių, valgykite reguliariai ir saikingai. Neslopinkite streso cigarete ar alkoholiu, nes tokie deriniai gali būti itin pavojingi. Mažiau vartokite kofeino ir cukraus, nes jie sukelia tik trumpalaikį nuotaikos pagerėjimą, po kurio dažnai pasijuntama blogiau.

10. Vartokite maisto papildus. Patiriant įtampą suaktyvėja įvairios biocheminės reakcijos, kurių vyksmui reikalingas papildomas vitaminų ir mineralų kiekis. Tokiais atvejais rekomenduojama vartoti maisto papildus, kurie  papildo kasdienę mitybą vitaminais B1, B2, B6, B12, C. Moksliniai tyrimai skelbia:
- vitaminai B1, B2, B6 stiprina nervų sistemą;
- vitaminas B12 padeda išvengti depresijos, mažina nuovargį;
- vitaminas C stiprina organizmą.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Poetai (11)    Taksas (2)    Policija (2)    Savižudybė (12)    Ginklai (22)    Interneto komentarai (2)    Lotynų kalba (11)    Automobiliai (41)    Opel (4)    Kūdikio maitinimas (3)    Zigmas Vaišvila (10)    Grybų patiekalai (6)    Jautis (7)    Trys karaliai (5)    Elektronika (8)    Krišnaizmas (3)    Stilius (86)    Prekės ir paslaugos buičiai (2)    Tibetas (10)    Meilė (138)    Hipiai (9)    Jausmai (27)    Reinkarnacija (6)    Arkliai (12)    „Laisvės kryžkelės“ (10)    Narkotikai (97)    Joninės (6)    Nokia (24)    Seimo rinkimai (4)    Rytietiški šokiai (16)    Klaviatūros (11)    Aviacija (38)    Politologija (64)    Regbis (4)    Žmogaus klonavimas (2)    Meninė gimnastika (14)    Auklėjimas (7)    Žmogaus teisės (52)    Šatrija (4)    Lietuva (2)    Architektūra (11)    Pavydas (5)    Sel (10)    Smurtas mokyklose (10)    Kanapės (15)    Netolerancija (6)    Rokeriai (3)    Buto remontas (3)    Kelnaitės (2)    Žinių visuomenė (14)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!