LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Naudingi patarimai. Sveikata
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-11-09
10 patarimų, kaip išvengti streso

Turbūt visi esame patyrę jausmą, kai darbe užgriūva įvairūs susitikimai ir terminai. Psichologų teigimu, stresas išsivysto tuomet, kai darbuotojai patiria spaudimą. Dailymail.co.uk pateikia 10 patarimų išvengti streso darbe.

1. Išmokti efektyviau valdyti savo laiką

Mes gaištame laiką darydami visas mums paskiriamas užduotis. Pirmenybę reikėtų teikti svarbiausiems darbams ir sunkiausią visuomet atlikti pirmąjį. Taip pat nereikėtų atidėlioti nemalonių užduočių, nes kaskart apie jas galvodami tik keliame sau stresą.

2. Laikytis sveikos gyvensenos principų

Valgydami sveiką maistą, reguliariai sportuodami ir pakankamai pailsėję mes galime daug protingiau elgtis stresinėse situacijose.

3. Žinoti savo ribas ir neprisiimti per daug darbų

Dažnai sukeliame sau stresą, nes norime kitiems atrodyti gerai, bet taip viskas baigsis tuo, kad darysime daugiau nei turėtume. Išmokite būti savimi ir reikiamu atveju pasakyti ,,ne” nenuvildami kitų žmonių.

4. Rasti streso priežastis

Raskite laiko panagrinėti, kas jums sukelia stresą, ir pasistenkite pakeisti savo elgesį, jei norite jį sumažinti.

5. Vengti nereikalingų konfliktų

Nesivelkite į konfliktus. Ar jie tikrai verti šio streso? Visuomet ieškokite kompromiso – ginčą išspręsite tik tada, kai abi šalys pasieks teigiamų rezultatų.

6. Susitaikyti su dalykais, kurių pakeisti negalite

Pakeisti susiklosčiusią padėtį ne visuomet įmanoma. Jei taip atsitiko, pripažinkite ir susitaikykite.

7. Skirti laiko atsipalaiduoti

Padarę pertraukėlę būsite daug ramesni ir darbingesni.

8. Rasti laiko susitikti su draugais

Draugai padės pažvelgti į dalykus kitaip. Dažnai būdami su draugais geriau atsipalaiduojame ir gerai pasijuokiame. Tai gerina mūsų imuninę sistemą, silpninamą streso. Taip pat reikėtų daugiau fizinės veiklos.

9. Bandyti pamatyti dalykus skirtingai

Jei kas nors jums kelia stresą, stenkitės į tai pažvelgti kitaip. Pakalbėkite su kuo nors apie savo problemas, kol jos dar neišaugo. Tai dažnai padeda pasukti dalykus kita linkme.

10. Vengti alkoholio, nikotino ir kofeino

Ilgalaikis šių ,,antistresinių priemonių“ vartojimas sukels tik dar daugiau bėdų. Pavyzdžiui, kofeinas yra stimuliatorius ir mūsų organizmas reaguoja į jį keldamas stresą.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    6 branduolių (3)    Gyvenimo džiaugsmas (2)    Alkoholizmas (15)    Lotynų kalba (11)    Atviras kodas (23)    Automobiliai (41)    Sony Ericcson (40)    Internetas (184)    Vaizdo kortos (3)    Hobi (106)    Atleidimo svarba (2)    Nealkoholiniai gėrimai (12)    Įvaikinimas (3)    Jausmai (27)    Islamas (31)    Vaiko sveikata (8)    Žemės ūkis (33)    Laivyba (17)    Skinheadai (9)    Informaciniai karai (11)    Elektroninės šiukšlės (10)    Britų trumpaplaukės katės (2)    Svarstyklės (7)    Dailė (34)    Eurointegracija (5)    Konspiracija (2)    Poltergeistai (2)    Erich Fromm (5)    Drabužiai (41)    Kokainas (6)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Grožio salonai (6)    Helouvynas (7)    Fantastika (21)    Miestai (14)    Parašiutizmas (15)    Skundai (22)    TV3 (4)    Politika (26)    Tamplierių ordinas (7)    Biologija (222)    Klubai (5)    Kornreksai (3)    Sąmokslo teorija (19)    Kulinarija (181)    Velykos (10)    Joninės (6)    Shidokan (3)    Dvyniai (9)    Lietuvoje (16)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!