LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  NSO
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-02-19
D. Britanija: per pastaruosius 50 metų NSO forma keitėsi

Ketvirtadienį Didžiosios Britanijos gynybos ministerija ir Nacionaliniai archyvai paviešino dokumentus apie pastebėtus neatpažintus skraidančius objektus ir nežemiškas būtybes. Tai jau penktasis panašių įrašų rinkinys, paskelbtas kaip dalis projekto, kuriuo siekiama šias bylas parodyti plačiajai visuomenei, skelbia CNN.

Tačiau ketvirtadienį paviešintas dokumentas yra didžiausias iš visų anksčiau skelbtų, jį sudaro daugiau nei 6 tūkst. puslapių medžiagos, surinktos 1994 – 2000 metais. Dokumentuose aprašyti įvairių žmonių liudijimai apie pastebėtus NSO. Pavyzdžiui, 1997 m. vyriškis Birmingeme, Anglijoje grįžęs į namus iš darbo 4 val. ryto savo sode pastebėjo didelį žydrą trikampio formos skraidantį objektą. Objektas neskleidė jokių garsų, bet privertė loti šunis visame rajone, pranešama byloje. Po trijų minučių objektas staiga šovė į dangų ir dingo, medžių viršūnėse palikdmas baltą medžiagą, kurią vyriškis esą surinko į stiklainį. Tačiau dokumentuose nenurodoma, kas atsitiko su tuo stiklainiu ir jo turiniu.

Kitame dokumente, datuotame 1997 m. sausio mėn., rašoma apie vyrą, kuris vieną naktį vairavo automobilį Pietų Velse, ir pamatė iš dangaus besileidžiantį „šviesos stulpą", kuris iš pradžių vyriškiui pasirodė kaip link jo artėjanti didžiulė žvaigždė. Vyriškio mobilusis telefonas ir automobilio radijas nustojo veikti, teigiama dokumente, tada jis išlipo iš automobilio ir perėjo per šviesą, o grįžęs į automobilį pasijuto blogai, vėliau susirgo odos liga, dėl kurios turėjo kreiptis į medikus. Jo automobilis apsinešė purvu ir dulkėmis, teigiama byloje.

Paviešinti ir liudijimai, kuriuos pateikė žmonių grupės. Pavyzdžiui, 1997 m. rugpjūtį penki žvejybinio laivo įgulos nariai Šiaurės jūroje pastebėjo danguje pakibusį apskritą, plokščią, spindintį objektą. Objektas buvo matomas ir plika akimi, ir per žiūronus. Objektą užfiksavo ir jų radaras, pranešama byloje, kurios prierašas byloja „liudininkai skeptiškai vertina NSO". Policijos pareigūnai Bostone, Anglijoje, ir Skegnese – abu miestai yra rytinėje Anglijos pakrantėje – nufilmavo NSO tuo pačiu metu, kai Karališkųjų oro pajėgų radaras užfiksavo „nenustatytą signalą".

1996 m. spalio mėn. pareigūnai pastebėjo „danguje keistas besisukančias raudonas, mėlynas, žalias ir baltas šviesas", rašoma dokumente. Jame taip pat nurodyta, kad šias šviesas matė ir laivo, buvusio įlankoje netoli Bostono, įgula. O Karališkųjų oro pajėgų gynybos radarai užfiksavo signalą virš Bostono. Kai apie šį incidentą paskelbė žiniasklaida, Karališkosios oro pajėgos ištyrė mįslingąsias šviesas ir pranešė, kad tai buvo žvaigždės ir ryškios planetos, o radaras pagavo „nuolatinį aidą", kurį skleidžia netoliese stovinčios bažnyčios bokštas.

Paskelbtuose dokumentuose nurodoma, kad per paskutinius penkiasdešimt metų NSO forma pasikeitė, praneša šalies nacionaliniai archyvai. Naujausiose bylose dauguma objektų apibūdinami kaip dideli, juodi, trikampio formos, o praėjusio amžiaus penktajame ir šeštajame dešimtmetyje NSO paprastai būdavo disko ar lėkštės formos. „Šeštajame dešimtmetyje didžiausia technologine naujove buvo laikomas apvalios formos kosminis laivas, kuris kyla vertikaliai, ir būtent šiuo laikotarpiu žmonės danguje ėmė pastebėti skraidančias lėkštes", – pastebi Davidas Clarke'as, knygos, pavadintos „NSO bylos", autorius ir Šefildo Halamo universiteto žurnalistikos dėstytojas.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Zodiako ženklai (88)    Naršyklės (7)    Kinų horoskopas (14)    Žindymas (14)    Gyvenimo džiaugsmas (2)    Burtai (8)    Sąmokslo teorija (19)    Šokoladas (10)    Sektos (12)    Foje (3)    Gender Loops (6)    Windows (7)    Žala sveikatai (16)    Įvaikinimas (3)    Klaviatūros (11)    Aerobika (3)    Įžymūs žmonės (68)    Džiaugsmas (2)    Partizanai (12)    Dvarai (36)    Skundai (22)    Samsung (3)    Trys karaliai (5)    Arbata (10)    Vilniaus bendruomenės (4)    Savivaldybių rinkimai (9)    Kailiniai (15)    Katarai (2)    Krikščionys demokratai (3)    Liberalų sąjūdis (5)    Pankai (6)    Ekonomika (259)    Kulinarija (181)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Biologija (222)    Zigmas Vaišvila (10)    Neištikimybė (2)    Rokeriai (3)    Prancūzų buldogas (2)    Valstiečių sąjunga (2)    Viktor Uspaskich (61)    Katalikybė (49)    Skorpionas (7)    Laivyba (17)    Egiptas (24)    Operacinės sistemos (50)    Draugystė (10)    Hakeriai (273)    Metalistai (8)    Depresija (29)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!