LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Nuobodulys
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2008-04-21
Smalsūs žmonės nežino žodžio "nuobodulys"

Leisk paklausti, kiek kartų per dieną pasakai, pagalvoji “man nuobodu”? Per savaitę, mėnesį? Kuo daugiau kartų šie kartūs žodeliai išsprūsta pro tavo lūpas, tuo nuobodesnė persona esi. Dažniausiai, kai pasakome, kad mums nuobodu, reiškia, kad esame pavargę ir nieko doro nenorim veikti (viskas gerai, būna ir taip), arba tingime pamąstyti, ką galėtume nuveikti. Taigi, noriu pareikšti, kad nuobodžiavimas yra ne kas kita, kaip tinginystė. Tingėti yra įprotis, blogas įprotis, o tokiais įpročiais reikia atsikratyti. Geriausias būdas – skatinti opoziciją – smalsumą. Keturi dalykai, kuriais vadovaujasi smalsus žmogus:

1. Klausk savęs, bandyk suvokti reiškinių atsiradimo priežastis. Kodėl dangus mėlynas? Kodėl aš turiu taip elgtis? Kaip galiu uždirbti x pinigų sumą? Smalsūs žmonės klausia, o kas klausia, tam ir atsakoma.

2. Pažvelk už savo kasdienio pasaulėlio ribų. Man tai padaryti padeda knygos: su viena nukeliauju į saulėtąjį Egiptą, su kita į Japonijos viduramžius. Skaitai tiktai auto, moto žurnalus? Pabandyk atsiversti ką nors apie sodinynkystę. Sakai nepatiks? Pirma pabandyk, o po to sakyk.

3. “Mokytis man patinka, aš mėgaujuosi visu mokymosi procesu” – kartok tai kaskart, kai tik pagalvoji, jog mokytis yra kančia. Tik teigiamas nusiteikimas leis tau lengvai, natūraliai, be didesnių pastangų priimti naujas žinias. O smalsus žmogus nuolat pildo savo žinių bagažą.

4. Būk atviras. Išgirdai kažką naują, nesuprantamą ir iškart galvoje toptelėjo “man tai nepatinka” – blogas signalas! Nebijok naujų dalykų, nebūk kategoriškas nei sau, nei kitiems. Tik būdamas atviras išliksi smalsus ir lankstus.

Smalsūs žmonės yra įdomūs žmonės. Būk ir tu vienas iš jų.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Aukštasis mokslas (13)    Operacinės sistemos (50)    Tiškevičiai (18)    Katarai (2)    Šventasis Pranciškus (3)    Ekologiški produktai (2)    Vestuvės (16)    Užsienyje (2)    Žemės grobstymai (50)    Geologija (20)    Telekomunikacijos (188)    Sportiniai šokiai (2)    Netolerancija (6)    Žemės ūkis (33)    Krišnaizmas (3)    Stalo žaidimai (7)    Metalas (22)    Užsienyje (50)    Emigrantai (22)    Saugus internetas (11)    Meilė (138)    Monitoriai (11)    Viešieji ryšiai (20)    Egzorcizmas (11)    Klaviatūros (11)    Istorija (154)    Proza (157)    Teisėtvarka (24)    Nekilnojamasis turtas (22)    Narkotikai (97)    Vadovavimas (185)    Bildukai (3)    Mama ir vaikas (48)    Dektinė (2)    Kūdikio maitinimas (3)    Foje (3)    Šamanai (7)    Samsung (3)    Tėvynės sąjunga (4)    Mazda (2)    Poetai (11)    Politologija (64)    Mistika (446)    Radvilos (32)    „Lietuvos” kino teatras (13)    Prokuratūra (4)    Budizmas (73)    Naujieji metai (12)    Arkliai (12)    Korupcija (22)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!