LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Nuotaika
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-01-28
Ar tekstas gali pakeisti tavo nuotaiką?

Kokia tavo nuotaika dabar? Ar tekstas gali turėti savo nuotaiką? Ar teksto nuotaika gali pakeisti tavo nuotaiką? Ar jau paruošei atsakymus į visus klausimus?

Šiandien kažkaip pagalvojau, kad esu žmogus galintis greičiausiai pakeisti savo nuotaiką. Kodėl? Todėl, kad tekstas turi savo nuotaiką, o aš esu vienas iš tų žmonių, kurie kuria tą nuotaiką. 

Gali rašyti, tik apie tai ką matai, girdi, jauti. Tu aišku gali paprieštarauti ir pasakyti, jog dar yra fantazija, galima įsivaizduoti. O kas yra fantazija? Nori parašyti tikrai gerą tekstą? Tu turi įsijausti į situaciją, tu jausti, matyti, girdėti... Ir ne, tai nebūtinai turi būti tikra, tai nebūtinai turi būti vykti kur nors išorėje. Tai gali vykti tavo viduje, tavo galvoje, tavo vaizduotėje.

Vis dar netiki mano žodžiais? Gerai, tuomet pabandyk parašyti liūdną įrašą, kai tau labai linksma, arba linksmą įrašą, kai tau labai liūdna. Galimas vienas iš dviejų variantų: arba tau nepavyks, arba įrašo pradžia bus silpna, tačiau pabaigoje tavo nuotaika pasikeis. (Nedaryk eksperimento, kai tau gera nuotaika.)

Dabar susimąsčiau ar mano įrašai iš tiesų atspindi mano pasaulį... Jeigu mano nuotaika super gera, bet aš turiu fantastišką idėją liūdnam įrašui, kaip manai ką aš darysiu? Atsisėsiu prie kompiuterio, mano gera nuotaika išgaruos kaip džinas atvėrus butelį ir tuomet aš rašysiu. Baigęs rašyti aš įsijungsiu muziką, greičiausiai net gi pasirinksiu konkrečią dainą, ta daina galėtų būti Misty's big adventure - Night time better than the day time. Ir aš vėl linksmas... 

Aišku, įrašo nuotaikos nebūtinai turi būti linksmos arba liūdnos, tai tik du kraštutinumai, kuriuos lengva suprasti. Visame diapazone yra labai daug įvairių būsenų. Kraštines būsenas pasiekti lengva, sunkiau pataikyti į tarpinę... Kartais būna tokios situacijos, kad pradedi rašyti tekstą ir staiga kažkas atsitinka, reikia eiti gelbėti pasaulio, išeini nepabaigęs iki galo rašyti teksto, o grįžus jau nuotaika nebe ta... Ką daryti tuomet? Tuomet belieka įsijausti į nuotaiką, kuri buvo prieš išeinant... į teksto nuotaiką... Įdomiausia, kad ne visuomet tai pavyksta. Nuotaika pasidaro panaši, bet ne tokia pati... Tikiuosi, niekada neteko pastebėti, jog kai kurie mano tekstai tiesiog kažkur ties viduriu pasikeičia...

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Pankai (6)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Slaptos bendrijos (24)    Lotynų kalba (11)    Sportas (180)    Seimo rinkimai 2004 (3)    Prezidento rinkimai (6)    Kino kritika (10)    Stalo žaidimai (7)    Interjero dizainas (13)    Auklėjimas (7)    Bučiniai (31)    Proza (157)    Šokoladas (10)    Šunų veislės (52)    Sel (10)    Paukščių gripas (21)    Švedija (9)    Atleidimo svarba (2)    Jautis (7)    Viskis (8)    Mada (4)    Pagalba ir prevencija (124)    Katės (33)    Ištikimybė (4)    Radvilos (32)    Mistika (9)    Sveikata (313)    Vabzdžiai (5)    Lietuvoje (43)    Elektroninės šiukšlės (10)    Klubai (5)    Velykos (10)    Lietuvių valgiai (28)    Švietimas (1281)    Amerikos lietuviai (7)    Likeris (2)    Šamanai (7)    Mobilūs ryšiai (193)    Kompiuterinis saugumas (43)    Kietieji diskai (17)    Žmonės (241)    Operacinės sistemos (50)    Kultūra (749)    Lobių ieškotojai (3)    Raganos (12)    Spiritizmas (4)    Bendruomenės (158)    Lietuvos istorija (110)    Visuotinė istorija (44)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!