LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Pagarba
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2008-09-02
Tarkim reputacija. Arba pagarba

Nesu labai kruopštus. Bent jau dažniausiai. Atidumo taip pat trūksta. Ir tikslumo. Dėl to kartais ir nukenčiu. Pamenu, mokykloj nukentėdavau dažnai vien dėl to, kad neužrašydavau kokio uždavinio veiksmo ”keliaudamas” tiesiai prie atsakymo ar atsakinėdamas į klausimą, susidedantį iš kelių dalių, atsakydavau tik pirmąjį ar paskutinįjį. Pats kaltas, bet po truputį jau baigiu atsikratyti šios problemos.

Bet esu ne kartą rašęs rašęs vienokį ar kitokį darbą draugui ar šiaip pažįstamui žmogui. Ir niekada nė su viena aukščiau  minėta bėda nesusidurdavau. Nes man rūpi reputacija. Jei pažadėjau žmogui parašyti referatą, tai stengiuosi jį parašyti kuo geriau, įdedu galbūt daugiau darbo nei darydamas sau. Ir tikslumo, atidumo tada netrūksta, nes noriu įvykdyti pažadą ar susitarimą kuo geriau. Be to, iš tokių detalių formuojasi mano reputacija, o aš esu įsitikinęs, kad taip parodau, jog gerbiu kitą žmogų.

Tokios mintys man kilo prieš kelias dienas atsikrausčius į naują butą. Susinervinau, radęs pilną spintą šiukšlių ir nereikalingų daiktų, po sulūžusia lova radęs krūva butelių, kurie netilpo į du maišus, pilna dulkių ir žemių. Pakankamai gražus ir sutvarkytas butas atrodė žiauriai ne kaip. Ir galbūt dar viskas būtų dzin, nesunku susitvarkyti ir išmesti svetimas šiukšles ar daiktus, jei pažadėta būtų buvę ne taip.

O ką aš užtikau virtuvėlėj, tai tikrai  buvo žiauru. Neplautos lėkštes, puodas, šiukšlės, spintoj pervasarojusios bulvės nublanko prieš šaldytuvą. Jį man prisiminti dar baisu, bet įsivaizduokit savo šaldytuvą: jis sugenda nepataisomai, o jūs viską jame paliekat kaip buvo. Kiaušiniai, mėsytė, daržovės ir visa kita šaldytuve stovi ….n laiko tarpą nešaldomi. Įsivaizduojat, kas viduje dėtųsi? Aš, deja, jau įsivaizduoju.  O kai buvom atėję apsižiūrėti, sakė, kad jis tiesiog neveikia ir jo darinėti negalima. Manau, tą patį girdėjo ir buto savininkai.

*****

Šiek tiek nemalonaus darbo ir butas atrodo kaip ir turėtų pagal pirminį planą. Bet aš vis keiksnoju ankstesnį nuomininką. Tiksliau, jau išnaudojau kokios savaitės keiksmažodžių limitą. Nes jis nei manęs, nei mano kambarioko visiškai negerbė nesugebėjęs deramai išsikraustyti. Ir reputacija, savigarba jam nerūpi. Juk aš dabar turiu teisę jį pristatinėti, o kada  pamatęs gatvėj rodyti pirštu kaip į žmogų, per viena koja nuo asocialumo?

Tuo labiau, kad patys su draugu buvom tokioj situacijoj – švaros reikalais neužsiimdavom labai dažnai, bet išsikraustydami pasistengėm butą palikti tvarkingą. Ir dulkių siurblį jungėm, ir grindis išplovėm, ir visa kita.

Nes nėra jokio noro, kad tave keiksnotų, o svečiai girdėdami nuotykius įsikuriant naujam bute, įsivaizduotų mus kaip tarakonų armijos generolus. Likimas juk mėgsta pokštus ir dar gali tekti pasimaudyti toj pačioj upėj, be to, anksčiau minėta pagarba!

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    KGB (35)    Anglų kalba (35)    Parapsichologija (22)    Runkeliai (18)    Kompiuterių virusai (52)    Taksas (2)    Optinis ryšys (12)    Mistika (446)    Medžioklė (63)    Paukščiai (5)    Priklausomybė (3)    Likeris (2)    Viešieji ryšiai (20)    Atviras kodas (23)    Krikščionybė (135)    Tamplierių ordinas (7)    Laikrodžiai (3)    Žmonės (241)    Švietimas (1281)    Meilė (138)    Mokykla be narkotikų (20)    Brendis (6)    Sportas (180)    Klubai (8)    Pirmoji meilė (3)    Egzorcizmas (11)    Šachmatai (11)    Foje (3)    Specialiosios tarnybos (36)    Raganos (12)    Akvariumai (58)    Zodiako ženklai (88)    Lietuvoje (43)    Alkoholiniai gėrimai (74)    Teisė (61)    Pavydas (5)    Knygos (23)    Jausmai (27)    Seimo rinkimai (4)    Pedagogika (21)    Amerikos lietuviai (7)    Savivaldybių rinkimai 2007 (9)    Metalistai (8)    Go-go (10)    Lietuvoje (5)    Vaistai (15)    Dieta (33)    Kačių veislės (25)    Bendravimas (743)    Namų vaizdo technika (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!