LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Pinigai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Publikuota: 2012-07-05
Žmonės, kuriems sekasi

"Niekada nebus kito dabar - aš kiek galiu išnaudosiu šiandieną.
Niekada nebus kito manęs -  aš kiek galiu išnaudosiu save".
Robert  H.Schuller

Žmonės, kuriems sekasi, pataria džiaugtis kiekviena savo gyvenimo akimirka, netgi smulkmenomis.

Kiekvieną dieną visiškai įsitrauk į gyvenimą. Susitelk ir būk atidus, kad nepraleistum progų, kurias jis siūlo.

Niekas nepadarys mūsų laimingais, jeigu patys tokie nebūsime.

Taigi visai įmanoma būti laimingam, tiesa? Taip. Gyvenimas  - sunkus. Tačiau aš vis tiek būsiu laimingas žmogus. Branginsiu tai, ką darau ir kas vyksta aplink mane. Branginsiu žmones, kurie yra mano gyvenime, sieksiu tikslų. Ir išvengsiu keturių klastingų spąstų.

I klastingi spąstai - vergavimas pinigams

Žmonės, nuolat galvojantys apie pinigus, paprastai juos vis toliau ir toliau nuo savęs nuveja arba, vos tik jų gavę, iš karto praranda.

Nebūti prisirišusiam prie pinigų - reiškia protingai suplanuoti, kam juos išleisi, kiek gali sutaupyti, o paskui kuo mažiau apie juos galvoti.

Pagrindinė žmonių vergavimo pinigams priežastis yra ta, kad jie nori pasirodyti, o šitas noras veda į antrus klastingus spąstus.

II klastingi spąstai - meilė daiktams

Prisirišti prie materialinių vertybių, kaupti jas, trokšti kuo daugiau - taip pat beprasmiška ir beviltiška, kaip mylėti be atsako. Galime mėgti brangenybes, puikius automobilius, puošnius drabužius, bet jie neatsakys tuo pačiu. Tai veltui iššvaistyta energija.

Nesileisk nunešamas materializmo bangos. Tavo tikslas - visai ne kaupti ir saugoti daiktus, girtis jais ir dirbti dėl jų.

Žinok, ko sieki gyvenime, turėk prieš akis tikslus, pirk tik tuos daiktus, kurių reikia tiems tikslams pasiekti. Nereikalingi daiktai nėra blogi. Tik jie tau nieko nereiškia.

III klastingi spąstai - toks aš esu

Jei visada darai, ką visada darydavai, visada gausi, ką visada gaudavai.
Yra dar ir tokie spąstai - prisirišimas prie savo įvaizdžio. Trečiųjų spąstų tu gali išvengti veikdamas priešingai nei veikia tavo natūralūs polinkiai.

Pasakyk sau: "Aš galiu būti visoks!" Jei jauti būtinybę laimėti kiekvieną ginčą, - imk ir vieną kartą nusileisk. Jei tau visą gyvenimą tvirtino, kad nesugebėsi nieko pasiekti - įrodyk visiems, kad jie klydo.

IV klastingi spąstai - turi būti taip

Didžiulis laimės priešas yra nusistatymas, kad "turi būti taip". Taip, kai ką mes "privalome" padaryti. Bet tu pats sau režisierius. Genialus režisavimas taps šedevru.

Planuok, daryk ir niekados nesakyk, kad "tai turi būti taip": mane turi paaukštinti, vyras turi mane suprasti, vaikas turi būti paklusnus.

Akli prisirišimai - kliūtis kelyje į sėkmę. Pabandyk nepatekti į visus spąstus. Sėkmė yra keliavimas, o ne atvykimo vieta.

"Turinti pasisekimą asmenybė veiksmingai tvarko gyvenimą ir jaučia pasitenkinimą, siekdama savo tikslų" ( Wolfe J.Rinke, 1992).

Jai būdingi trys bruožai:
1. Ji jaučia, kuria kryptimi veikti.
2. Mėgsta veikti.
3. Yra subrendusi.

Žinoti kryptį - reiškia turėti tikslą ir žinoti, kokiais veiksmais kasdien jo siekti; sugebėti nuspręsti, ką daryti pirmiausia, supaprastinti, racionalizuoti darbą, daryti tik tai, kas reikalinga, ir visuomet aiškiai įsivaizduoti kiekvieną žingsnį, artinantį prie tikslo. Neatidėlioti.

Veiklos meilė. Turi būtinai atlikti, ką reikia, būti smalsus ir paslankus, prisitaikyti prie kintančios situacijos ir imtis tinkamų veiksmų.

Branda. "Subrendęs žmogus turi drąsos surizikuoti, kai verta, tačiau atsižvelgia ir į kitus žmones" (Stephen R Covy, 1989).

Vertinti kitus žmones - reiškia būti subrendusiam.

Ištraukos iš knygos "Tavo kelias į sėkmę"
Raimonda Mikatavage

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Netolerancija (6)    Statyba (29)    Kabala (6)    Geležinkeliai (4)    Elektronika (8)    Samsung (3)    Kriptografija (3)    Katarai (2)    Teisė (61)    Vabzdžiai (5)    Kailiniai (15)    Prancūzų buldogas (2)    Moters diena (4)    Velniai (9)    Sektos (12)    Viešieji ryšiai (20)    Kaimo turizmas (5)    Katalikybė (49)    Krizė (59)    Jautis (7)    Sveikata (313)    Alkoholiniai gėrimai (74)    Islamas (31)    Liberalų sąjūdis (5)    Pirmoji meilė (3)    Politikai (183)    Kandidatai į prezidentus (5)    Žvaigždės (19)    Sportas (180)    Romas Kalanta (4)    Pagalba ir prevencija (124)    Chiromantija (3)    Gimimo diena (3)    Nusikaltimai (6)    Leo LT (12)    Šunys (67)    Valdas Adamkus (11)    Žydai (32)    Vasario 16 (12)    Vandens slidės (2)    Kalbos kultūra (39)    Toyota (2)    Visuotinė istorija (44)    Seimo rinkimai 2004 (3)    Šalys (61)    Matematika (2)    Lietuvių valgiai (28)    Gender Loops (6)    Shidokan (3)    Šaulys (7)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!