LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Renginiai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-05-18
Šv. Kotrynos bažnyčia – naujas Vilniaus miesto kultūros centras
Šiandien Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas apžiūrėjo keletą metų restauruotą ir netrukus duris lankytojams atversiančią Šv. Kotrynos bažnyčią, kuri taps nauju Vilniaus miesto kultūros centru. Šv. Kotrynos bažnyčia yra pirmoji šalies nepriklausomybės laikotarpiu kompleksiškai restauruota Vilniaus bažnyčia. "Geras sumanymas, įspūdingas pastatas ir įdėtas didelis darbas – tai faktoriai, kurie, neabejoju, garantuos, kad Šv. Kotrynos bažnyčioje vėl atgims gyvenimas. Vilniečiai įgis dar vieną kokybišką kultūrinę erdvę",- po restauruoto pastato apžiūros sakė meras.

2003 metais Savivaldybė su Vilniaus Arkivyskupija yra pasirašiusi panaudos sutartį, leidžiančią neveikiančius maldos namus restauruoti ir 20 metų naudoti kultūrinei veiklai. Po to, kai panaudos pagrindu Savivaldybė perėmė pastato valdymą, į jo restauraciją buvo investuota per 6 milijonus litų. Bažnyčia buvo kapitaliai suremontuota, interjere atlikt sudėtingi restauracijos darbai. Šiuo metu Šv. Kotrynos bažnyčios pagrindinė nava pritaikyta koncertiniai veiklai (250 sėdimų vietų), rūsius tikimasi išnaudoti kaip erdvę parodoms, o aplink pagrindinę navą išsidėsčiusiose patalpose repetuos Vilniaus miesto savivaldybės meniniai kolektyviai, vyks kameriniai renginiai.

Visiškai restauruotas centrinis bažnyčios altorius. Jam šiuo metu trūksta tik originaliųjų altoriaus paveikslų, kuriuos nutapė garsus XVIII a. dailininkas Simonas Čechavičius ir kurie šiuo metu saugomi Lietuvos dailės muziejuje. Šiuo metu vyksta derybos, kad minėti paveikslai grįžtų į savo autentišką erdvę. Šoniniai altoriai nebuvo restauruojami, tik užkonservuoti, kad nebeirtų. Taip siekiama palikti lankytojams matomą bažnyčios istorijos dalį, kuomet čia sukauptas paveldas nebuvo saugomas. Freskos ir sienų piešiniai, kurie buvo aptikti restauruojant bažnyčią, kol kas yra tik užkonservuoti. Juos pilnai restauruoti ketinama ilgainiui, pasitelkus Kultūros vertybių apsaugos departamento pagalbą. Bažnyčioje įrengtos šildymo, ventiliacijos, apšvietimo sistemos, rūbinės, sanitariniai mazgai, liftai neįgaliesiems, administracinės patalpos.

Ateinančią savaitę planuojama spaudos konferencija, kurioje bus pristatyti kultūriniai renginiai bei projektai, kurie nuo šiol vyks naujajame Vilniaus kultūros centre. Pirmasis renginys – gegužės 27 d. prasidėsiantis festivalis "Viva Kotryna", skirtas bažnyčios atidarymo progai.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    LICS (17)    Rašytojai (11)    Darbdaviai (10)    Priklausomybė (3)    Foje (3)    Drakonai (36)    Firmos (12)    Pedagogika (21)    Dažasvydis (3)    Sąmokslo teorijos (19)    Susitaikymas (9)    Kietieji diskai (17)    Rasizmas ir ksenofobija (9)    Radvilos (32)    Aukštasis mokslas (13)    Grybų patiekalai (6)    Taksas (2)    Statyba (29)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Kovo 8 (3)    Žydai (32)    Nacionaldarbininkų Sąjūdis (2)    Egiptas (24)    Vilniaus bendruomenės (4)    Filosofija (326)    Spausdintuvai (12)    Konditerija (10)    Švietimas (1281)    Geologija (20)    Lietuvių fantastika (11)    Skirmantas Valiulis (32)    Policija (2)    Kaimo turizmas (5)    Augalai (8)    Lietuvoje (16)    Poetai (11)    Vitaminai (2)    Žuvys (7)    Erotika (8)    Filologija (2)    Vaiko sveikata (8)    Artūras Zuokas (41)    Gimimo diena (3)    Amfetaminas (2)    Turizmas (151)    Barai (7)    Klaviatūros (11)    Amerikos lietuviai (7)    Lietuvos istorija (110)    Romas (3)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!