LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Renginiai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-02-16
Projekto KETURI ELEMENTAI paslaptis atsiskleis Forum Palace

Vasario 20 d., 19 val. „Forum palace“ klube „Galaxy“ vyksiantį „Metų muzikos kūrinių” apdovanojimų renginį vainikuos unikalus lietuviškas world music projektas KETURI ELEMENTAI.
„Ši misterija buvo specialiai sukurta festivalio „Sostinės dienos 2006“ uždarymui, tačiau tokia ypatinga proga nusprendėme perkelti ją į uždarą erdvę“, - sakė Kompozitorių sąjungos pirmininkas Remigijus Merkelys, intriguodamas, jog „Galaxy“ klube projektas atgims kiek pasikeitęs

Muziką specialiai šiam projektui kūrė keturi jaunosios kartos lietuvių kompozitoriai su Linu Rimša priešakyje. „Misterijos pagrindas – augalas, medis: jo gyvybė prasideda nuo Vandens elemento (pirmai daliai muziką kūrė Giedrius Svilainis), tada jis smelkiasi į Žemę (muzikos autorius Martas B.), kyla į Orą (Jonas Jurkūnas)“, - pasakoja KETURI ELEMENTAI muzikos vadovas Linas Rimša, kūręs muziką paskutiniajam – visa apimančios ir naikinančios Ugnies elementui. 

Šiame bene originaliausiame metų world music projekte dalyvauja ir žinomi Lietuvos atlikėjai: Aistė Smilgevičiūtė, Loreta Sungailienė, dainų ir šokių kolektyvas LIETUVA. Svarą iš G&G SINDIKATO bus galima išvysti neįprastame vaidmenyje. 

Specialiai šiam projektui buvo sukurtas mušamųjų instrumentų orkestras „Hand Voices“, kurį sudaro septyni bene geriausi Lietuvoje perkusininkai. Vienas projekto autorių, kompozitorius Martas B. liko labai patenkintas bendradarbiavimu su naujuoju orkestru. 

„Darbas su mušamųjų instrumentų orkestru „Hand Voices“ palieka puikų įspūdį – tai jauni, idėjų kupini žmonės, norintys kuo geriau atlikti savo užduotį. Manau, kad tai tikrai ne paskutinis kartas, kai „Keturių elementų“ muzikos kūrėjai dirba su šiuo kolektyvu – bendradarbiavimas naudingas ir mums, ir jiems“, - džiaugėsi kompozitorius. 

KETURI ELEMENTAI – ne tik įspūdingos muzikos renginys. Renginį puoš konceptuali Dainiaus Gasparavičiaus sukurta video grafika, kurioje keturi elementai atsiskleis skirtingomis figūromis, vaizdiniais, savitu vizualiniu judesiu. Stichijų siautulys neaplenks ir pačių žiūrovų.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Duomenų apsauga (3)    Mistika (9)    Metalinės muzikos grupės (8)    Siamo katės (2)    Likeris (2)    Trys karaliai (5)    Psichiatrija (64)    Grybų patiekalai (6)    Gotai (17)    Skundai (22)    Burtai (8)    Ištikimybė (4)    Įvaikinimas (3)    Policija (2)    Vox Populi (14)    Knygos (23)    Kovos menai (72)    Krišnaizmas (3)    2009 metų horoskopas (15)    Sąmokslo teorijos (19)    Pankai (6)    Svarstyklės (7)    Grybai (3)    Radvilos (32)    Sveikata (313)    Arbata (10)    Buto remontas (3)    Ekologija (15)    Ekologiški produktai (2)    Švedija (9)    Mazda (2)    Šventasis Antanas (2)    Raganos (12)    Kinas (193)    Išpažintis (16)    Lietuvių fantastika (11)    Regbis (4)    Ožiaragis (7)    Nekilnojamasis turtas (22)    Mistika (446)    Anglų kalba (35)    Savižudybė (12)    Kultūra (749)    Rasizmas ir ksenofobija (9)    Darbdaviai (10)    Zodiako ženklai (88)    Opijatai (13)    Mada (4)    Geologija (20)    Egzorcizmas (11)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!