LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Saugus internetas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2004-01-03
WEB turinio filtravimas
Paprastai web filtrai, tokie, kaip Cyber Patrol, squidGuard, Net Nanny ir kiti, remiasi labai ilgu “blogų nuorodų" sąrašu. Vartotojas negali patekti į tinklapius iš “blogų nuorodų" sąrašo, nes prieigos į web'ą filtruojamos pagal minėtus adresus. Tačiau internetas sparčiai kinta, ir net tokios paieškos sistemos, kaip Google, Altavista, Yahoo neaprėpia bent pusės jo turinio. Tai apsunkina filtravimą pagal adresus (URL), nes tinklapiai kinta bei nuolatos atsiranda naujų. Neįmanomas pilnas filtravimas nuodojant tik nuorodas. Tenka tikrinti kiekvieno atverčiamo tinklapio patį turinį: ar tinklpyje yra žodžių, frazių ir kitų požymių, įtrauktų į "juodąjį sąrašą" ir, jei reikia, uždaryti prieigas į napageidaujamus tinklapius. Šis reiškinys vadinamas turinio filtravimu (content filtering). Požymiai “juodąjame sąraše” gali būti ne tik raktiniai žodžiai ar tekstas, bet grafinių bylų bei teksto santykis tinklapyje, specifiniai virusų požymiai ir pan. Web'o turinio analizė bei apsauga nuo virusų vadinama turinio (srauto) antivirusine kontrole (content antiviral control).

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Mokslininkai (2)    Proza (157)    Depresija (29)    Dailė (34)    Geografija (22)    Vytautas Bogušis (12)    Garso ir vaizdo technika (2)    Miestų bendruomenės (7)    Savižudybė (12)    Žvaigždės (19)    Istorija (154)    Žmonės (241)    Pagonybė (3)    Hip hop dance (4)    Modemai (8)    Transportas (125)    Z.Jurgelevičiaus rubrika (23)    Mokesčiai (8)    Prancūzų buldogas (2)    Savivaldybių rinkimai (9)    Viešieji ryšiai (20)    Visuotinė istorija (44)    Rokeriai (3)    Chemija (5)    Rašytojai (11)    Romas (3)    Žemės ūkis (33)    Vox Populi (14)    Narkotikai (97)    Artūras Zuokas (41)    Biologija (222)    Sportas (180)    Pirmoji meilė (3)    Turizmas (151)    Auklės (3)    Konspiracija (2)    Hakeriai (273)    Krizė (59)    Vaiko sveikata (8)    Poltergeistai (2)    Specialiosios tarnybos (36)    Valstiečių sąjunga (2)    NLP (8)    Elektronika (8)    Sveikata (313)    Civilinė sauga (7)    Stomatologija (6)    Advokatai (10)    Kompiuterinis piratavimas (43)    Programos (61)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!