LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
Akimirkos sentencija
Racionalus žmogus pats adaptuojasi prie savo aplinkos. Neracionalus gi atkakliai bando pačią aplinką pritaikyti prie savęs. Kaip tik todėl visas progresas ir priklauso nuo neracionaliųjų
George Bernard Shaw
Draugai
Matulaičio bažnyčia
Lietuvių Tautinio Jaunimo Sąjunga
Tautinės krypties portalas
Etninės kultūros erdvė
Biržų krašto naujienos
Slaptai.lt - unikalus leidinys
Lietuvių sąjunga „Tauta ir Tėvynė“
Lietuvos žaliųjų judėjimas
Žaliosios minties laikraštis
Istorijos puslapiai
Receptai, patiekalai, kulinarija.
Skanus.lt
Reklama
  Saugus internetas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-02-07
Pristatomas naujas specializuotas tinklalapis www.esaugumas.lt
2006 m. vasario 7 d., visame pasaulyje pažymint „Saugesnio interneto dieną“, pradėjo veikti naujas tinklalapis www.esaugumas.lt. Ši nauja informacijos ir visuomenės švietimo priemonė yra bandymas Lietuvoje sukurti internetinį tinklalapį, kuriame būtų skelbiama aktuali informacija tinklų ir informacijos saugumo tema. Tinklalapis www.esaugumas.lt turėtų tapti interaktyviu informacijos ir tinklų saugumo forumu. Naujas tinklalapis parengtas Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) iniciatyva, bendradarbiaujant su Vidaus reikalų ministerija bei verslo bendrovėmis.

Apsilankęs tinklalapyje www.esaugumas.lt, skaitytojas ras jo poreikius atitinkančią informaciją. Namų kompiuterių vartotojams skirtoje skiltyje pateikiama informacija apie dažniausias problemas internete: kompiuterinius ir mobiliuosius virusus, nepageidaujamą elektroninį paštą (spam), sukčiavimo būdus internete, kitas galimas grėsmes saugumui, bei pateikiamos rekomendacijos, patarimai, kaip išvengti galimų incidentų. Dauguma jaunųjų interneto vartotojų internetu naudojasi be jokių apribojimų ar kontrolės. Tikimasi, kad tinklalapyje www.esaugumas.lt pateikiama aktuali informacija sulauks tėvų ar globėjų dėmesio ir padės apsaugoti vaikus nuo internete tykančių pavojų.

Puslapyje, skirtame organizacijoms, pateikiamos ne tik bendrosios žinios apie elektroninės informacijos apsaugą bei jai kylančias grėsmes, bet ir metodinė bei rekomendacinė medžiaga apie saugumo politikos organizacijoje formavimą, rizikų analizę, standartus bei kita svarbi informacija, padėsianti valdyti ir sumažinti organizacijoms dėl saugumo kylančias rizikas.

Atskirame valstybinėms institucijoms skirtame puslapyje institucijų darbuotojai galės susipažinti su tinklų ir informacijos saugumo sričiai aktualiais teisės aktais bei mokymo medžiaga. Ši informacija rengiama kartu su Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija.

Tinklalapyje bus galima susipažinti su įvairiais tinklų ir informacijos saugumo srities tyrimais, vyks apklausos, aktualios diskusijos. Tinklalapis bus interaktyvus – jame planuojama ne tik nuolat atnaujinti informaciją, bet ir artimiausiu metu vartotojams pateikti įvairias testavimo programas, kurios padėtų įvertinti informacijos saugumo vartotojo kompiuteryje lygį, bei programinius sprendimus apsaugai padidinti.

„Simboliška, kad naujos interneto svetainės atidarymas sutapo su jau kelerius metus iš eilės visame pasaulyje minima „Saugesnio interneto diena“, – sakė RRT direktorius Tomas Barakauskas. – „Šią dieną daugelyje pasaulio šalių vykdomos įvairios akcijos ir iniciatyvos, kuriomis siekiama ne tik parodyti ir išryškinti problemas elektroninėje erdvėje, bet ir siūlomos konkrečios priemonės bei būdai, padedantys apsaugoti savo asmeninį virtualų pasaulį nuo elektroninėje erdvėje tykančių pavojų. Šiame tinklalapyje mes atkreipiame elektroninės bendruomenės dėmesį, kad kiekvienas pats turi rūpintis savo saugumu“, – pabrėžė T. Barakauskas.

www.esaugumas.lt siekia tapti Lietuvos internetiniais vartais visoms suinteresuotoms šalims, siekiančioms pateikti interneto vartotojams, organizacijoms ar institucijoms aktualią informaciją tinklų ir informacijos saugumo klausimais. Kurdama tinklalapį, RRT bendradarbiavo su Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija, UAB „Blue Bridge“, UAB „Panda Software“. Tinklalapio administratoriai kviečia visus, suinteresuotus šiuo projektu, prisijungti ir dalyvauti kuriant ir tobulinant www.esaugumas.lt.
siekia tapti Lietuvos internetiniais vartais visoms suinteresuotoms šalims, siekiančioms pateikti interneto vartotojams, organizacijoms ar institucijoms aktualią informaciją tinklų ir informacijos saugumo klausimais. Kurdama tinklalapį, RRT bendradarbiavo su Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija, UAB „Blue Bridge“, UAB „Panda Software“. Tinklalapio administratoriai kviečia visus, suinteresuotus šiuo projektu, prisijungti ir dalyvauti kuriant ir tobulinant .

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Naujieji metai (12)    AMD (3)    MTV (5)    Opel (4)    Šatrija (4)    Sąmokslo teorija (19)    Drakonai (36)    Mokyklos (22)    Liemenėlės (3)    Gintaras Beresnevičius (26)    Pankai (6)    Vampyrai (9)    „Lietuvos” kino teatras (13)    Tiškevičiai (18)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Spausdintuvai (12)    Pramoginiai šokiai (2)    Jautis (2)    Joga (56)    Atleidimo svarba (2)    Pagonybė (3)    Labradoras (2)    Rasos (2)    Pelės (5)    Stalo žaidimai (7)    Dvyniai (9)    Filatelija (11)    Sąmokslo teorijos (19)    Partizanai (12)    Smurtas mokyklose (10)    Lietuvoje (5)    Regbis (4)    Architektūra (11)    Aiškiaregiai (11)    Atviras kodas (23)    Bankrotas (2)    Skamp (16)    Brendis (6)    Vokiečių aviganis (2)    Monitoriai (11)    Radvilos (32)    Toyota (2)    Tamplierių ordinas (7)    Svarstyklės (7)    Klubai (8)    Lietuvoje (16)    Domenai (11)    Bendruomenės (158)    Filologija (2)    Ekologinis ūkis (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!