LT   EN   RU  
2024 m. kovo 19 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Sekimas ir privatumas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-10-25
Slaptas sekimas – neišvengiama tikrovė

Žmogus gali būti sekamas visur. Gatvėse ar aikštėse judėjimą fiksuoja filmavimo kameros. Darbe bosas gali pasiklausyti jūsų pokalbių, stebėti jūsų darbą kompiuteryje ir tikrinti elektroninius laiškus.

Namuose į kompiuterius internetu laužiasi įvairaus plauko nusikaltėliai. Jūsų pašnekesių patalpose gali klausytis saugumo struktūros, įmontuodamos "blakę" ar dekoduodamos balsus pagal langų virpesius, suinteresuoti asmenys lengvai gali perimti pokalbius mobiliuoju telefonu ar susirašinėjimą, įskaitant ir jų turinį. Asmens buvimo vietą gali išduoti navigacinė įranga automobilyje, mobiliojo telefono ar mobiliojo interneto skleidžiamas signalas. Na, o atsiskaičius mokėjimo kortelėmis galima išsiaiškinti ir ką jūs perkate.

Iš esmės slaptas sekimas šiandien nebėra tik filmų siužetas. Tokiuose filmuose, kaip "Enemy of the State" ("Valstybės priešas") ar trilogijoje apie agentą Bourną...

Elektronikos specialistai teigia, kad dėl pasenusių technologijų asmens ar savo sąskaitos duomenis apsaugoti gana sunku. Pavyzdžiui, parduotuvėje surinkus PIN kodą, aparato atmintyje jis išlieka dar mėnesį. Tad belieka pasikliauti sveika nuovoka ir dažniau tikrinti savo banko sąskaitas.

Globalinis sekimas

Nuo rugsėjo 15 d. visoje ES įsigaliojo vadinamoji sekimo direktyva.

Tiesa, Lietuvoje dar tik svarstomos su šia direktyva susijusios Elektroninių ryšių įstatymo pataisos, kurios turėtų įsigalioti gruodžio 1 d.

Pagal sekimo direktyvą telekomunikacijų paslaugas teikiančios bendrovės privalės kaupti duomenis apie vartotojus, fiksuoti telefoninius pokalbius ir SMS žinutes.

O nuo 2009 m. Lietuvoje bus renkami internetiniai duomenys apie siunčiamus elektroninius laiškus ir naršymą internete...

"Google" – tarp priešiškiausių vartotojams...

Žvilgsnis iš kosmoso...

Išduoti gali ir spausdintuvas...

Visą šią išsamią intriguojančią Jūsų savaitraščio publikaciją - kaip mes esame sekami - rasite skaitydami "Veido" 43 numerį.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Shidokan (3)    „Laisvės kryžkelės“ (10)    Kinų horoskopas (14)    Partijos (41)    Jurga Ivanauskaitė (17)    Žvaigždės (19)    Mazda (2)    Labradoras (2)    Metalas (22)    Mitingai (5)    Netolerancija (6)    Energetika (13)    Darbdaviai (10)    Nealkoholiniai gėrimai (12)    Šaulys (7)    KGB (35)    Mokesčiai (8)    Bendruomenės (158)    Kultūra (749)    Pelės (5)    Matematika (2)    Atsiprašymas (3)    Likeris (2)    Politikai (183)    Miniatiūros (7)    Velykos (10)    Krizė (59)    Bitė (5)    Šunų veislės (52)    Sekimas ir privatumas (12)    Grožio salonai (6)    Kūdikio maitinimas (3)    Biologija (222)    SSL sertifikatai (6)    Filosofija (326)    Juvelyriniai dirbiniai (2)    Skundai (22)    Vorai (2)    Romas (3)    Liberalų sąjūdis (5)    Roko muzikos grupės (10)    Ekonomika (5)    Joga (56)    Užgavėnes (9)    Šventasis Antanas (2)    Archeologija (42)    Tinklapiai (13)    Siemens (6)    Spausdintuvai (12)    TELE-2 (7)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!