LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Gatvės šokiai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2004-11-25
Startuoja pirmasis Lietuvoje šokio street dance konkursas
Lapkričio 26 d. 17 val. Lietuvos vaikų ir jaunimo centre prasideda pirmasis Lietuvoje street dance šokio stiliaus konkursas "Street action 04". Renginio idėjos autorė ir konkurso organizatorė - viena iš street dance pradininkių Lietuvoje, LVJC šokių būrelio vadovė 19–metė Justė Mozolytė, tvirtinama pranešime spaudai.

Lietuvoje rengiami keli modernaus šokio festivaliai, tačiau, anot Justės, šiuose festivaliuose street dance šokėjai jaučiasi kaip baltos varnos, kadangi tai visiškai naujas šokių stilius Lietuvoje. Tai ko gero ir yra svarbiausia "Street action" atsiradimo priežastis. Organizatorių teigimu, šis naujas, šiuolaikiškas ir madingas tarp jaunimo šokis - priemonė skatinanti jaunimo kūrybiškumą ir saviraišką. Judesių junginiai priklauso nuo šokėjo (choreografo) fantazijos.

Idėjų konkurso rengėja sėmėsi iš pasaulio hiphopo festivalių, kuriuose ne kartą dalyvavo pati. "Street action 04" dalyvauja šokėjai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Akmenės ir kt. Konkurse šokėjų grupės, pristatydamos 2-4 minučių trukmės choreografines kompozicijas, varžysis dėl I, II ir III vietos dvejose amžiaus grupėse. Vertinant bus atsižvelgiama į šokio atlikimo techniką, originalumą, kostiumo, muzikos ir choreografijos derėjimą. Taip pat kiekvienoje amžiaus grupėje įsteigtos atskiros nominacijos "už originaliausią kostiumą”, "profesionaliausiai grupei”, "artistiškiausiai grupei”, "daugiausiai žiūrovų simpatijų pelniusiai grupei”.

Kitame etape, solo programoje, festivalio dalyviai demonstruos šokio technikos išmanymą bei gebėjimą laisvai improvizuoti pagal iš anksto jam nežinomą muziką.

Festivalio žiuri komisija - garsūs Lietuvos šokėjai, street dance ir break dance šokio meistrai: Olegas Staniulionis, Kristina Krysko, Audronė Damarackienė.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Regbis (4)    Grybai (3)    Informaciniai karai (11)    Filmai (91)    Hobi (106)    Kulinarija (181)    Elektroninės muzikos grupės (3)    Soliariumai (5)    Sekimas ir privatumas (12)    Vėlinės (5)    Lobių ieškotojai (3)    Užsienyje (50)    Intel (6)    Kandidatai į prezidentus (5)    Vaizdo kortos (3)    Panayiotis Zavosas (2)    Chiromantija (3)    Delfinologija (4)    Nealkoholiniai gėrimai (12)    Automobiliai (41)    Šokoladas (10)    Romas (3)    Runkeliai (18)    Eurointegracija (5)    Sony Ericcson (40)    Lietuvoje (16)    Renginiai (31)    Pedagogika (21)    Raganos (12)    Sąmokslo teorija (19)    Fizika (11)    Vasario 16 (12)    Šokiai (56)    Kompiuteriai (148)    Priklausomybė (3)    Sodininkystė (22)    Amerikos lietuviai (7)    Velniai (9)    Tiškevičiai (18)    Žindymas (14)    Klubai (5)    Simbolika (2)    Nokia (24)    Literatūra (239)    Skundai (22)    Egiptas (24)    Mokesčiai (8)    Programavimas (20)    Tibetas (10)    Žemgrobiai (6)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!