LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Striptizas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2005-05-05
Striptizas Norvegijoje - toks pat menas, kaip ir opera
Striptizas yra toks pat menas, kaip baletas ar opera, byloje, kurioje naktinių klubų savininkai siekė išsikovoti mažesnius mokesčius, nusprendė Oslo teismas. "Esu be galo patenkinta. 90 procentų čia apsilankiusių žmonių man sako, kad tai, ką aš atlieku, yra menas", - sakė Trondheimo mieste įsikūrusiame "Dream Go Go" bare striptizo šokėja dirbanti mergina.

Šią savaitę Norvegijos teismas nusprendė, kad striptizas turėtų būti vertinamas lygiai taip pat, kaip ir kiti meniniai pasirodymai, nuo komikų vakarų iki operos. Šiems renginiams netaikomas pridėtinės vertės mokestis (PVM).

Mokesčių inspekcijų pareigūnai, darydami prielaidą, jog striptizas nėra menas, iš Oslo naktinio klubo "Blue Angel" reikalavo milijono Norvegijos kronų (apie 425 tūkst. litų, kadangi bilietai nebuvo apmokestinti PVM, kuris paprastai siekia 25 procentus.

"Blue Angels" advokatai tokią poziciją ginčijo, teigdami, kad striptizo šokėjos, pasirodymų metu persirengdamos seselėmis, policijos pareigūnėmis ar flamenko šokėjomis, demonstruoja meninius gabumus. Kitokios nuomonės buvo mokesčių inspekcijos teisininkai. Anot jų, publika į striptizo klubus renkasi pažiūrėti nuogų kūnų, o ne meninio pasirodymo.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Meninė gimnastika (14)    Hip hop dance (4)    Vėlinės (5)    Rinkimai (23)    Savivaldybių rinkimai (9)    SSL sertifikatai (6)    Konditerija (10)    Naujieji metai (12)    TELE-2 (7)    Skinheadai (9)    Saugus internetas (11)    Spauda (3)    Kompiuterinis piratavimas (43)    Internetas (184)    Arkliai (12)    Meilė bloguose (6)    Zodiako ženklai (88)    AMD (3)    Vestuvės (16)    Kovo 8 (3)    Turizmas (151)    Žinių visuomenė (14)    Bendravimas (743)    Metalistai (8)    Rytietiški šokiai (16)    Metalinės muzikos grupės (8)    Masonai (7)    Mazda (2)    Depresija (29)    Operacinės sistemos (50)    Skirmantas Valiulis (32)    Reklama internete (18)    Rasizmas ir ksenofobija (9)    Vytautas Bogušis (12)    Vaizdo kortos (3)    Prezidento rinkimai (6)    Feng šui (7)    KGB (35)    Hakeriai (273)    Zigmas Vaišvila (10)    Filmai (91)    Energetika (13)    Mokesčiai (8)    Skaneriai (5)    Kornreksai (3)    Gaisrininkai (7)    Nokia (24)    Dieta (33)    Trys karaliai (5)    Dektinė (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!