LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Sveika šypsena
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-12-29
Spindinti šypsena – ne tik gražu, bet ir sveika

Net 80 proc. suaugusių amerikiečių serga paradantoze ar kitomis burnos ir dantų ligomis. Burnos higiena – tai ne tik gražios šypsenos paslaptis, bet ir veikia jūsų sveikatą, praneša CNN.com.

Gydytojas Peteris Vanstromas sako, kad burna yra susijusi su visu kūnu, ir bet kokia infekcija ar liga jūsų burnoje gali sukelti kitų organų ligas ar infekcijas.

Stomatologų asociacija teigia, kad chroniškos dantenų ligos gali sukelti širdies ligų riziką ar net diabetą. Be to, dantenų ligos gali netgi sukelti priešlaikinį gimdymą.

Ekspertai sako, kad turėtumėte būtinai apsilankyti pas savo stomatologą, jei jūsų dantenos be paliovos kraujuoja arba jei jos kaip nors pažeistos. Gydytojas P. Vanstromas sako, kad kai kurie žmonės vengia stomatologų, nes, kaip jis įvardija, „itin bijo dantų gydymo“.

„Tiesą sakant, daugybė pacientų praeityje yra patyrę nemalonių dantų gydymo procedūrų, tačiau nereikia pamiršti, kad per pastaruosius dvidešimt metų stomatologija gerokai pasikeitė“, – sako gydytojas.

Beje, yra dalykų kurie nepasikeitė. Profesionalai vis dar pataria sveikai maitintis, dantis valytis du kartus per dieną, kasdien skalauti dantis ir bent kartą per pusmetį apsilankyti pas stomatologą.

Dažniausiai pacientai nepamiršta po kelias minutes valytis dantų du kartus per dieną, tačiau vis dar yra nepratę skalauti burnos pavalgę.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Technologijos (1819)    Viktor Uspaskich (61)    Seimo rinkimai 2004 (3)    Žemės ūkis (33)    Narkotikai (97)    Chiromantija (3)    Zigmas Vaišvila (10)    Egzorcizmas (11)    Automobiliai (41)    Sportiniai šokiai (2)    Kačių veislės (25)    Menas būti kartu (2)    Sveikinimai Naujųjų metų proga (5)    TELE-2 (7)    Dažasvydis (3)    Ekologiški produktai (2)    Aukštasis mokslas (13)    Švedija (9)    Antanas Terleckas (2)    Romas (3)    Garso ir vaizdo technika (2)    Žuvys (7)    Konditerija (10)    Rašytojai (11)    Procesoriai (28)    Politika (363)    Susitaikymas (9)    Paukščiai (5)    Hip hop dance (4)    Pasakos (60)    Žala sveikatai (16)    Skundai (22)    Archeologija (42)    Gatvės šokiai (5)    Kulinarija (181)    Stilius (86)    Katės (33)    Jautis (7)    Vadovavimas (185)    Miestai (14)    Breakdance (4)    Telekomunikacijos (188)    Viešieji ryšiai (20)    Liberalų sąjūdis (5)    Pramoginiai šokiai (2)    Teisė (61)    Išpažintis (16)    Krašto apsauga (27)    Roko muzikos grupės (10)    Skirmantas Valiulis (32)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!