LT   EN   RU  
2024 m. kovo 19 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Tauta
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2012-03-14
Lietuvos tauta: būklės ir raidos perspektyvų analizė

Tyrimo problema

Valstybės gerovė didžia dalimi priklauso nuo jos visuomenės (tautos) pasitikėjimo ir pasididžiavimo savo valstybe. Žmonės, nejausdami tampraus ryšio su valstybe (valstybės idėja), praranda atsakomybės jausmą prieš ją, prieš visuomenę ir savo tautą. Tai kelia didelę grėsmę visos tautos išlikimui ir tobulėjimui, valstybės gyvybingumui ir plėtrai. Lietuvai, kaip mažai valstybei, didelę reikšmę turi visuomenėje ir tautoje glūdintys resursai – solidarumas, patriotizmas, kūrybiškumas, tradicijų ir vertybių puoselėjimas, intelektualiniai gebėjimai. Šie veiksniai gali daryti reikšmingą įtaką socialiniam saugumui ir socialiniam valstybės brandumui, kuris turėtų būti laikomas struktūrinės valstybės galios dalimi.

Iki šiol Lietuvos visuomenės ir politinės tautos būklei ir ryšiams su valstybe nebuvo skiriamas adekvatus jų reikšmei dėmesys, nors gana aiškiai ir dažnai akademiniuose ar politikos sluoksniuose pabrėžiama, kad Lietuvos pilietinė visuomenė nėra susiformavusi, valdžia yra nutolusi nuo visuomenės ir nepateisina tikrųjų tautos lūkesčių, o lietuvių tautai trūksta tokių savybių, kurios spartintų valstybės gerovės plėtrą. Iš esmės problema nėra nauja, tačiau trūksta jos išsamios ir nuoseklios analizės, ypač susiejant esamos būklės įvertinimą su galimomis politinėmis ir socialinėmis priemonėmis, galinčiomis duoti pozityvių rezultatų.

Tyrimo misija

Identifikuoti svarbiausias Lietuvos visuomenės ir tautos grėsmes, galimus jų intensyvumo pokyčius bei pateikti valstybės socialinės strategijos, mažinančias šias grėsmes, gaires.

Suformuluoti Lietuvos visuomenės ir tautos interesus (poreikius) ir pateikti valstybės socialinės strategijos gaires.

Tyrimo tikslai

Šiuo tyrimu siekiama:


1. Identifikuoti dabartinę Lietuvos visuomenės ir politinės tautos situaciją, išanalizuoti esamų socialinių, pilietinių ir identiteto problemų bei grėsmių priežastis.
2. Pateikti galimas Lietuvos visuomenės ir politinės tautos raidos perspektyvas
3. Remiantis atlikta analize, pasiūlyti ekonomines, politines, socialines, teisines ir švietimo priemones, kurios galėtų stiprinti Lietuvos visuomenę, mažinti egzistuojančias socialines ir kultūrines grėsmės.

Tyrimo uždaviniai

Tyrimo eigoje bus atliekami šie uždaviniai:


1. Formuluojama tyrimo metodika, problemos analizės būdai, vertinimo kriterijai
2. Atliekama socialinės padėties ir grėsmių vertinimui būtinų duomenų atranka ir analizė
3. Konstruojami socialinės situacijos ir socialinių bei politinių grėsmių kitimo ir pasekmių scenarijai
4. Keliamos ir tikrinamos galimų problemų sprendimų ir priemonių alternatyvos.
5. Formuluojamos rekomendacinės valstybės programų ir valstybės bei visuomenės institucijų veiklos būdų kryptys, galimi poreikiai

Tyrimo išvados »

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Z.Jurgelevičiaus rubrika (23)    Seimo rinkimai 2004 (3)    Paukščių gripas (21)    Skinheadai (9)    Smurtas mokyklose (10)    Budizmas (73)    Teisėtvarka (24)    Hipiai (9)    Alkoholizmas (15)    Teisė (61)    Vitaminai (2)    Meilė (138)    Žmonės (241)    Aikido (14)    Klubai (5)    Melagių diena (3)    Vilniaus bendruomenės (4)    Antanas Terleckas (2)    Velykos (10)    Burtai (8)    Vaiko sveikata (8)    Religija ir tikėjimai (315)    Amfetaminas (2)    Turizmo agentūros (10)    Darbo partija (4)    Valdas Adamkus (11)    Automobiliai (41)    Biologija (222)    Šventieji (10)    Politika (26)    Erotiniai šokiai (23)    Velniai (9)    Drakonai (36)    Kaimo turizmas (5)    Telekomunikacijos (188)    Poltergeistai (2)    Žala sveikatai (16)    TELE-2 (7)    Matematika (2)    Imtynės (29)    Liberalų sąjūdis (5)    Meino meškėnas (2)    Astronomija (46)    Fantastika (21)    Aerobika (3)    Skorpionas (7)    Delfinologija (4)    Laikrodžiai (3)    Literatūra (239)    Radvilos (32)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!