LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Terapijos
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-11-08
Vakuuminė terapija ir jos poveikis žmogaus organizmui

Metams bėgant žmogaus organizme, ypač jeigu nesilaikoma pačių elementariausių sveiko gyvenimo būdo taisyklių, sutrinka įvairios gyvybinės sistemos.

Arterijose ir venose cirkuliuoja 20% kūne esančio kraujo. Kiti 80% kraujo randasi smulkiausiose kraujagyslėse - arteriolėse ir venulėse. Pirmiausia nustoja funkcionuoti būtent jos. Metabolizmo produktai nebepašalinami iš organizmo ir prasideda jų kaupimasis minkštuosiuose audiniuose. Organizmas “užsiteršia”. Labai pavojinga, kai šios kraujagyslės nustoja funkcionuoti, nes sustoja ir normali organų veikla.

Teršalų šalinimas iš minkštųjų audinių labai sudėtingas procesas, o vakuuminės terapijos dėka tai atliekama kuo puikiausiai. Vakuumas sudaro unikalias sąlygas dozuotai išsiplėsti paviršiniams ir giluminiams kūno skysčių tekėjimo kanalams. Taip labai aktyviai mankštinami limfos ir kraujo takai ir “pažadinami” jau nebedirbantys odos kraujo kapiliarai. Suaktyvinama tarpląstelinių skysčių cirkuliacija. Tokiu būdu pagreitėja kraujo, limfos ir tarpląstelinių skysčių cirkuliavimas ne tik odoje, bet ir giluminiuose audiniuose, sausgyslių struktūrose, o kartu ir refleksiškai su jomis surištuose vidaus organuose. Tada atsiranda galimybė iš organizmo pašalinti nuodingus medžiagų apykaitos produktus. Kai apykaita normalizuojasi, suaktyvėja ir organų veikla. Su šlapimu ir prakaitu sparčiai pradeda šalintis metabolizmo produktai iš kūno. Atsiradęs odos niežėjimas parodo, kad per atsivėrusias poras prasidėjo toksinų šalinimas. Kas svarbiausia, tam nereikia naudoti jokių vaistinių medžiagų. Tradicinėje gydymo sistemoje naudojamos vaistinės medžiagos tik labiau užteršia visas organizmo sistemas. Gydant vieną organą pašaliniais vaistų poveikiais pažeidžiami daugybė kitų ir taip be galo ir be teigiamo efekto.

Vakuuminės terapijos
metu įtempti kūno raumenys pilnai atsipalaiduoja. Pranyksta ir buvę skausmai, pasitaiso savijauta. Seanso metu pacientas visai atsipalaiduoja, dažnai net užsnūsta. Krenta arterinis spaudimas, sulėtėja pulsas.

Vakuuminio masažo gydomasis efektas pasireiškia sekančiai:

  • aktyvus limfodrenažas ir organizmo skysčių tekėjimo kelių gimnastika;
  • daugumos sunkių susirgimų-kraujagyslių aterosklerozės, išeminės širdies ligos, auglių ir kt. profilaktika;
  • ryškus antistresinis poveikis;
  • imuninės organizmo sistemos aktyvinimas, stipriai pakyla organizmo atsparumas infekcijoms;
  • organizmo audinių struktūrinis-funkcinis atnaujinimas, t.y. organizmo atjaunėjimas;
  • suaktyvinami medžiagų apykaitos reguliavimo procesai, ko pasėkoje intensyviai mažėja riebalinių sluoksnių masė, mažėja kūno apimtys;
  • fizinis seansų krūvis lengvai atlaikomas, vystosi nebuvę ar pranykę kūno raumenys.

    Vakuuminė terapija yra visiškai fiziologiška ir žmogui nei kiek nekenkia. Tai - universalus atjaunėjimo, sunkių ligų profilaktikos ir gydymo metodas. Svarbiausia tai, kad šis metodas nepažeidžia žmogaus fizinį kūną saugančio energetinio apvalkalo – biolauko.

    Galime susumuoti, kad vakuuminė terapija yra:

  • vienas iš pačių efektyviausių fiziologiškiausių nemedikomentozinio organizmo gydymo metodų, kuris veikia mobilizuodamas tik savus organizmo rezervus;
  • vienas iš efektyviausių daugelio sunkių susirgimų profilaktikos metodų;
  • metodas, leidžiantis greitai ir be šalutinio poveikio organizmui efektyviai numalšinti skausmą;
  • metodas, sustiprinantis visų organizmo sistemų skysčių mikrocirkuliaciją, o tai labai svarbu atstatant organizmo audinių darbą;
  • metodas, kurio dėka organizmas greitai ir kokybiškai apvalomas nuo susikaupusių teršalų.

    Kiekvienas žmogus, pradedant nuo ikimokyklinio amžiaus, turėtų periodiškai gauti profilaktinius vakuuminės terapijos seansus per visą savo gyvenimą. Net jei žmogus jaučiasi esąs sveikas, naudinga bent du kartus metuose praeiti seansus, geriausia pavasario ir rudens laikotarpiais. Jei esate jautrus įvairiems stresams, mažai judate ir gyvenate ne visai sveiką gyvenimo būdą, tada sveikatos išsaugojimui reikia pasidaryti 1-3 seansus per mėnesį. Jūs pajusite, kaip sveikata ir jėgos vėl grįžta į jūsų kūną, kaip sąstingį ir abejingumą pakeičia atbundantis susidomėjimas gyvenimu.

    * * *

    Vakuuminės terapijos seansų metu ant kūno atsiranda dėmės. Taip gaunasi dėl odoje esančių smulkiausių kraujo kapiliarų struktūrinių funkcinių laikinų pakitimų. Tai ne kraujagyslių plyšimai, o keičiasi jų sienelių pralaidumas. Tuo metu organizmas išskiria savos kilmės fiziologiškai aktyvius organizmo elementus. Pastarieji mikrodozėmis stipriai stimuliuoja visą organizmą galingai sujudindami minkštuosius audinius.

    Keletą dienų, kol dėmės nedingsta, šis poveikis tęsiasi. Dėmių vietose organizmas išskiria serotiną ir endogeninius opiatus, kurie veikia kaip stiprios nuskausminančios medžiagos. Visos išskirtos medžiagos sukelia mikrocirkuliacijos sustiprėjimą kraujo ir limfos kapiliaruose, normalizuoja tarpląstelinio skysčio tekėjimą, stimuliuoja visą organizmo imuninę sistemą. Vakuuminė terapija paskatina taip vadinamą “organizmo autofarmakologiją”, tai yra masinį biologiškai aktyvių medžiagų išsiskyrimą paties organizmo viduje. Šios medžiagos, laisvai cirkuliuodamos kraujyje ir tarpląsteliniame skystyje, mobilizuoja organizmo vidinius gyvybinius rezervus ir taip skatina jo valymąsi ir gijimą. O tai ir yra pats nekenksmingiausias gydymo metodas.

    * * *

    Autohemoterapija - tai ligonio gydymas jo paties kraujo pagalba. Šis būdas gerai žinomas sporto srities gydytojams. Jos pagalba galima greitai ir efektingai padidinti organizmo darbingumą, jo apsaugines funkcijas, stiprinant tokiu būdu imuninę sistemą. Na, o medžiagos išsiskyrusios terapijos metu dėmėse ir yra ne kas kita kaip savi kūno substratai. Vadinasi, vakuuminė terapija yra ne kas kita kaip autohemoterapija.

    Oda geriau ir greičiau informuoja mus apie kūne esančius pakitimus nei įvairiausi modernūs medicininiai diagnostikos aparatai. Tai gigantiškos “periferinės smegenys”, nepavargstantis sargas, turintis pastovų ryšį su centrine nervų sistema ir tuoj pat informuojantis ją apie kiekvieną pavojų ar agresiją. Esant stuburo osteochondrozei, radikulitui, raumenų-sausgyslių skausmingumo sindromui, sąnarių artrozei ir kitiems susirgimams, 90% atveju dėmės atsiranda tik skausmingose vietose. Kitose vietose dėmių nebūna arba jos nežymios.

    Raukšlės, suglebusi kūno oda, raumenų tonuso sumažėjimas – deja, visa tai parodo mūsų amžių. Įvairiausi brangūs odos kremai, vitaminai nebeprasiskverbia per užterštą odą vidun ir todėl nebeveikia. Todėl pirmiausia reikia atstatyti pilnavertę medžiagų apykaitą veido ir kaklo odos audiniuose. Čia efektingai ir greitai padeda vakuuminis masažas. Įmanomas net dvigubos pasmakrės panaikinimas.

    Senatvė ir senėjimas tai ne vienas ir tas pats. Senatvė – tai dėsningai ateinantis žmogaus vystymąsi užbaigiantis periodas. Geriontologai teigia, kad prie prarajos krašto žmogų atveda senatvė, o žemyn nustumia jo ligos. Didžioji dauguma žmonių miršta ne nuo senatvės, o nuo ligų. Senėjimas tai neišvengiamas ir ilgalaikis fiziologinis procesas, kurio metu molekulių lygmenyje vyksta sudėtingiausi organų, minkštųjų audinių ir visų sistemų pakitimai. Jie pradeda vystytis kur kas anksčiau, nei ateina senatvė. Šis procesas genetiškai užprogramuotas kiekvienai ląstelei, kiekvienai gyvai būtybei. Pirmiausia sensta žmogaus oda ir raumenys. Tik žymiai vėliau gyvybiškai svarbūs organai – širdis, kepenys, inkstai, smegenys ir kt. Vadinasi, gamta mums skyrė kur kas ilgesnį gyvenimo periodą, nei mes įstengiame pragyventi. Visi “vaisto nuo mirties” ieškojimai vyksta ta linkme, kad stengiamasi išmokti palaikyti struktūrines audinių funkcijas. Prasidėjus senėjimo procesams, pirmiausia pakinta minkštųjų audinių struktūros. Ilgaamžiškumas priklauso nuo jungiančiojo audinio funkcijų aktyvumo. 40-45-erių metų amžiaus žmogaus organizme pradeda mažėti aktyviai dirbančių kapiliarų kiekis. Kūnas pradeda greitai sausėti, oda raukšlėjasi, raumenys ir sąnariai įsiskauda, o tai reiškia, kad susidarė pagrindas fiziologiškam senėjimui. Ląstelių lygmenyje prasidėjo senėjimo procesai.

    Todėl, net jeigu tik dalinai yra atstatoma kapiliarinė kraujotaka organizme, žmogaus sveikatai tai turi labai didelę reikšmę. Atstatydami normalią kraujo ir limfos apytaką, tuo pačiu pagreitiname organizmo apsivalymo nuo teršalų procesus, išlaisvindami nuo jų audinius ir taip atstatydami normalų visų be išimties organų ir sistemų funkcionavimą.

    Vakuuminės terapijos metu susidarančios jėgos taip stipriai paveikia giluminius minkštųjų audinių sluoksnius, kad yra pasiekiamas net antkaulis, ko neįmanoma padaryti jokiais kitais būdais. Vakuuminės terapijos metu kūno audiniuose kraujo ir limfos mikrocirkuliacija pagreitėja 5-10 kartų stipriau nei po paprasto masažo. Sustiprėja tarpląstelinių skysčių pratekėjimas, o tuo pačiu metu ir ryšys tarp ląstelių. Pagerėja ir dažniausiai atsistato kūno audinių įnervacija ir jų pilnavertis maitinimas.

    Apibendrinant galima pasakyti, kad vakuuminė terapija tai - labai gilus minkštųjų audinių išvalymas. Šis metodas leidžia atlikti diagnostiką ir profilaktiką daugelio ligų, susijusių su kūno minkštųjų audinių funkciniais sutrikimais. Taip pat kraujotakos, limfotakos ir periferinės nervų sistemos pažeidimų gydymą. Be to atliekamas kūno raumenų patempimas ir stipri treniruotė. Išsilygina veido odos raukšlės, pradingsta “dviguba pasmakrė”. Kūno formos ir svoris sumažėja. Anticeliulitinio masažo metu stipriai veikiamas celiulitinis audinys ir dažniausiai jis dingsta. Šios terapijos metu pasiekiama žymių kosmetologinių pagerėjimų.

    * * *

    Kraujo mikronuleidimas
    – tai labai efektyvi procedūra, nuimanti aštrius kūno ir sąnarių skausmus net osteochondrozės atveju. Jis atliekamas stipriausių skausmų vietose. Procedūros metu oda stipriai sudirginama. Organizmas pats pradeda išskirti į tą vietą didelius endogeninių opiatų kiekius. Rytų medicinoje ši procedūra naudojama kaip labai stipriai veikiantis ligų gydymo ir jų profilaktikos būdas. Du kartus per metus, geriau pavasarį ir rudenį, kraujo mikronuleidimas atliekamas profilaktiškai. Sergantiems bronchine astma, chroniška pneumonija, hipertonine liga, kenčiantiems stuburo osteochondrozės skausmus tai patartina darytis ir dažniau.

    Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

    Atsitiktinės gairės:    Ekologiški produktai (2)    Fajetai (2)    Astronomija (46)    Draudimas (7)    Atmintis (4)    Parapsichologija (22)    Opel (4)    Bankinės technologijos (11)    Draugystė (10)    Savivaldybių rinkimai (9)    Rytietiški šokiai (16)    Televizoriai (2)    Pramoginiai šokiai (2)    Stomatologija (6)    Žydai (32)    Mityba (43)    Auklėjimas (7)    Laikrodžiai (3)    Antanas Terleckas (2)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Reklama internete (18)    Katarai (2)    Augalai (8)    Meninė gimnastika (14)    Akvariumai (58)    Metalistai (8)    Erich Fromm (5)    Neištikimybė (2)    Konditerija (10)    Auklės (3)    Amfetaminas (2)    Bendravimas (743)    Grupės (81)    Mokslai (1219)    LICS (17)    Vaizdo sistemos (34)    Dvyniai (9)    Skirmantas Valiulis (32)    Radvilos (32)    Shidokan (3)    Kelionių įspūdžiai (26)    Homeopatija (5)    Katalikybė (49)    Šventasis Antanas (2)    Kovos menai (72)    Kulinarija (181)    Atviras kodas (23)    Nekilnojamasis turtas (22)    Interjero dizainas (13)    Pagalba ir prevencija (124)
    1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
    2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
    3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
    4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
    5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
    6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
    7. Nusipirkau pasaulį
    8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
    9. Vivisektorius. Žvėris viduje
    10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
       
     
         
    Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!