LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 16 d., antradienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Tėvų meilė
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2007-11-09
Per didelė tėvų meilė gali žaloti vaikų sveikatą

Augdamas šeimoje, vaikas yra priklausomas nuo savo tėvų visomis prasmėmis. Tėvai jį apsupa meile, maitina, rengia, auklėja, perduoda šeimos vertybes ir tradicijas. Ir visuomet savo vaikui linki tik gero...

Tačiau kartais ta besąlygiška meilė atsisuka... prieš taip mylimą vaiką ir gali sutrikdyti ne tik fizinę, bet ir psichinę sveikatą.



„Kas per daug – tas nesveika“ – teigia liaudies išmintis. Kodėl, ar tik ne dėl didelės meilės savo vaikui, leidžiame jam elgtis taip, kaip nori jis, o ne taip, kaip jam būtų naudingiau, ir neribojame:

Ilgai ir nesirenkant laidų ar filmų žiūrėti TV. Iš pradžių priekaištaujame, vėliau tik retkarčiais primename, o dar vėliau lyg ir įprantame prie tokio ilgo sėdėjimo prie televizoriaus. Tačiau ilgas TV žiūrėjimas veikia vaikų psichiką – jie tampa dirglesni, jautresni, jiems sunkiau susikoncentruoti ir atlikti kai kurias užduotis mokykloje. Dėl to, kad ilgai žiūri TV, gali sutrikti miegas ar net atmintis, nekalbant apie laidų ir filmų turinio įtaką vaiko vystymuisi.

Be apribojimų žaisti kompiuteriu. Ilgas sėdėjimas prie kompiuterio vargina ne tik protiškai, bet ir fiziškai. Nuo ilgo sėdėjimo kenčia stuburas, gali sulėtėti medžiagų apykaita, be to, kompiuterio ekranas labai vargina akis.

Valgyti jiems patinkančius, bet organizmui visai nenaudingus maisto produktus – traškučius, saldainius, dešrainius, gerti kokakolą. Ne vienas mokyklinio amžiaus vaikas Lietuvoje kenčia nuo virškinimo sutrikimų, kuriuos sukelia netinkama mityba.

Prieš

Ne per didelė meilė, o neatsakingumas ar savo, kaip tėvų, tinkamas pareigų neatlikimas gali neigiamai paveikti vaiko sveikatą.

Bet koks draudimas ar nurodymas auklėjant vaikus dažnai duoda atvirkštinį rezultatą. Griežti apribojimai ar draudimai vaikui sukelia neigiamas emocijas ir jis, maištaudamas prieš tokius apribojimus, tyčia jų nesilaiko.

Norint ko nors pasiekti, susitarti – galima tik pačiam rodant pavyzdį. Juk vaikai nesąmoningai kartoja mūsų pačių gyvenimo būdą.

Rasti aukso vidurį visuomet sunkiausia, tačiau turime to siekti savo vaikų sveikatos vardan.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Nacionaldarbininkų Sąjūdis (2)    Kazino (10)    Matematika (2)    Pankai (6)    Žirgų sportas (4)    Viešieji ryšiai (20)    Airija (9)    Žydai (32)    Gender Loops (6)    Motociklai (12)    Kanapės (15)    Žiniasklaida (108)    Atsiprašymas (3)    Brendis (6)    Gimimo diena (3)    Paieškos sistemos (14)    Amerikos lietuviai (7)    Vadyba (89)    Kaziuko mugė (3)    Seimo rinkimai (4)    Lengvosios muzikos grupės (27)    Džiazo muzikos grupės (11)    Restoranai (5)    Kinų horoskopas (14)    Panayiotis Zavosas (2)    Žmogaus teisės (18)    Savivaldybių rinkimai 2007 (9)    Krikščionys demokratai (3)    Vitaminai (2)    Išpažintis (16)    Imtynės (29)    Rašytojai (11)    Krašto apsauga (27)    Vilius Navickas (2)    Skundai (22)    Garso sistemos (15)    Kompiuteriai (148)    Vytautas Landsbergis (6)    Feng šui (7)    Politika (363)    Žmogaus klonavimas (2)    Laivyba (17)    SSL sertifikatai (6)    Liberalai demokratai (3)    Atmintis (4)    Kompiuterio ergonomika (8)    Omnitel (12)    Knygos (23)    Rasos (2)    Kino kritika (10)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!