LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Tinklapiai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-04-30
Pradėjo Veikti Portalas "Verslo Vartai"

www.verslovartai.lt, www.businesslithuania.com

Ar mūsų klientai susiduria su sunkumais ieškodami jiems reikiamos informacijos mūsų tinklapyje?

Kaip galima paprasčiau pagerinti savo klientų aptarnavimą?

Kaip unifikuoti savo sistemas ir programinę įrangą su kitų institucijų turimomis sistemomis ir programomis?

Ar ne per brangiai kainuoja visų turimų tinklapių priežiūra ir palaikymas?

Ar yra procesų, kuriuos norėtume perkelti į internetinę terpę bet negalime to padaryti, nes visų vidinių (back-end) sistemų integravimas yra neįveikiamas uždavinys?

Išanalizavę šiuos ir kitus klausimus Lietuvos ekonominės plėtros agentūros (LEPA) specialistai nusprendė sukurti naują, verslininkams patogesnį verslo portalą.

Nuo šiandien, sėkmingai įgyvendinus antrą projekto etapą, pradėjo veikti LEPA portalas "Verslo vartai". Pagrindinis projekto tikslas – sukurti portalą, leidžiantį verslui ir verslą skatinančioms organizacijoms vienoje vietoje rasti reikalingą verslo informaciją, elektroninio verslo įrankius, skatinti verslo visuomenės tarpusavio bei tarptautinį bendradarbiavimą elektroninėje terpėje.

Pirmojo etapo, paremto PHARE 2002 programos lėšomis, metu buvo įsigytos portalo technologijos, leidžiančios realizuoti "vieno langelio" principą, taip pat sukurta atvira santykių su klientais valdymo sistema, paruošta elektroninio verslo metodinė medžiaga.

Antrojo etapo metu sistema buvo vystoma keliomis kryptimis: turinio valdymo, informacinių duomenų bazių ir portalo technologijų teigiamų galimybių išnaudojimo kryptimi.

Viena iš naudingiausių verslininkams programų - Verslo informacijos duomenų bazės. Sukurta informacinė duomenų bazių struktūra leidžia tiek Lietuvos, tiek užsienio įmonėms patalpinti informaciją apie savo įmonę, verslo ir investicinius pasiūlymus, gaminamus produktus ar teikiamas paslaugas.

LEPA internetinis portalas "Verslo vartai" suteikia sistemoje registruotiems vartotojams galimybę pasinaudoti unikalia, patentuota "CCL - Content Collection Language" (turinio surinkimo kalba), kuri leidžia sudėti vartotojui reikiamą informaciją iš daugybės internetinių puslapių ar portalų į vieną vietą. Šią informaciją ir jos parametrus portalo lankytojai gali valdyti patys.

"Jau niekas nekvestionuoja interneto svarbos mūsų kasdieniniame gyvenime. Vykdydama šį projektą LEPA į verslo portalą įdiegė naujausias technologijas, kurios informacijos, produktų, užsakovų ar tiekėjų paiešką padaro ypatingai lengvą. Nuo liepos mėnesio mes pasiūlysime savo klientams galimybę ieškoti informacijos net 7 kalbomis," - sakė LEPA generalinio direktoriaus pavaduotoja Laura Guobužaitė.

Trečiojo etapo metu planuojama plėsti verslo informacijos tiekėjų sąrašą, pasirašant bendradarbiavimo sutartis su verslą skatinančiomis organizacijomis ir kitais informaciniais partneriais. Taip pat į portalą bus integruota keletas LEPA informacinių partnerių internetinių puslapių, ir visas informacijos valdymas bus atliekamas iš vienos vietos. Verslo informacijos duomenų bazės bus papildytos keliais naujais moduliais, kurie leis Lietuvos įmonėms skelbti informacinius pranešimus bei verslo naujienas, taip pat bus atidarytas internetinis įmonių konsultacinis forumas. Remiant LR Ūkio ministerijai, gegužės mėnesį LEPA Tarptautinės prekybos plėtros departamentas atnaujins ir perkels į naują struktūrą Lietuvos eksportuotojų duomenis. Taip pat gegužės mėnesį numatoma paskelbti viešąjį konkursą Lietuvos investicinių objektų duomenų bazės sukūrimui. Taip pat numatoma tobulinti internetinės paieškos sistemą, pasinaudojant "Autonomy Search" mechanizmu, kuris leis paiešką vykdyti kituose informaciniuose šaltiniuose, tokiu būdu suteikiant portalo lankytojams vieningą prieigą prie reikiamos verslo informacijos. Pasinaudojant portalo technologiniais mechanizmais planuojama suteikti galimybę lankytojams prisijungti prie kitų internetinių verslo informacijos šaltinių duomenų bazių.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Rašytojai (11)    Biologija (222)    Nacionaldarbininkų Sąjūdis (2)    Feng šui (7)    KGB (35)    E - komercija (87)    Energetika (13)    Velykos (10)    Ekonomika (5)    Kornreksai (3)    Reinkarnacija (6)    Alkoholizmas (15)    Lietuva (2)    Windows (7)    Vytautas Bogušis (12)    Maxima (10)    Laivyba (17)    Literatūra (239)    Depresija (29)    Bibilija (10)    Chemija (5)    Parašiutizmas (15)    Buto remontas (3)    Sony Ericcson (40)    Simbolika (2)    Picerijos (4)    Delfinologija (4)    Dvyniai (9)    Žiniasklaida (108)    Maudymosi kostiumėliai (7)    Hipiai (9)    Vandenis (7)    Kokainas (6)    Roko muzikos grupės (10)    Striptizas (8)    Žmogaus klonavimas (2)    Vitaminai (2)    Katės (33)    Šokiai (56)    Interneto dienoraščiai (2)    Islamas (31)    Krašto apsauga (27)    Moters diena (4)    Nešiojami kompiuteriai (12)    Gintaras Beresnevičius (26)    EBSW (40)    Firmos (12)    Policija (2)    Samsung (3)    Radvilos (32)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!