LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Tinklapiai
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-06-20
Tinklapyje jaunimui - interaktyvus žurnalas, žaidimai, animacija
Šiandien visose Europos Sąjungos šalyse pradedama kampanija Europos darbuotojų saugos ir sveikatos savaitė "Saugi pradžia", kuria siekiama, kad jaunuoliai dirbtų saugiai, nekenkdami savo sveikatai. Eurostato duomenimis, galimas nelaimingų atsitikimų darbe pavojus jauniems darbuotojams, palyginti su kitais darbuotojais, 50 proc. didesnis.

Tik pradėjęs pirmąją darbo dieną 16-metis darbuotojas nukrito nuo atliekų sunkvežimio stovėjimo platformos ir susilaužė abi kojas. Savo mokslo atostogų metu įsidarbinusiai kepykloje 17-metei merginai pirštus sutraiškė įrenginys jau pirmąją darbo valandą.

Panašūs nelaimingi atsitikimai darbe vyksta kasdien ir kelia didelę grėsmę 58 milijonams dirbančio ES jaunimo iki 25 metų amžiaus. Jaunų darbuotojų patiriami nelaimingi atsitikimai ir žala sveikatai ypač didelė nelaimė, jei jų padariniai lieka visam likusiam gyvenimui. Dar skaudesnė yra pirmalaikė jaunuolio mirtis dėl nelaimingo atsitikimo darbe, kurio paprastai galima išvengti.

Jaunimui sunkiau įžvelgti nelaimingų atsitikimų darbe riziką, o net ir įžvelgę, jie ne visada pajėgia imtis reikiamų veiksmų. Kartais jauniems darbuotojams skiriamos jų sugebėjimus viršijančios užduotys arba jie nėra mokomi ar prižiūrimi darbo vietose tiek, kiek reikėtų.

Vykdydami kampaniją "Saugi pradžia", Europos saugos ir sveikatos darbe agentūra ir jos partneris Lietuvoje - Valstybinė darbo inspekcija parengė įvairios medžiagos, padėsiančios jaunimui susidomėti, ką reiškia dirbti saugiai, nekenkiant savo sveikatai.

Parengtas kampanijai skirtas tinklalapis http://ew2006.osha.eu.int , kuriame galima rasti visokiausios informacijos – nuo informacinių paketų visomis ES kalbomis iki plakatų bei lankstinukų su naudingais patarimais. Jame taip pat patalpintos viktorinos, animacinės iliustracijos ir internetinis interaktyvus žurnalas jaunimui, pavadintas RISQ. Apsilankius tinklalapyje galima pareikšti norą dalyvauti kampanijoje pasirašant internetinę kampanijos chartiją (tai padariusieji gaus specialų pažymėjimą) ir sužinoti, kaip dalyvauti vienoje iš Europos savaitės metu organizuojamų daugelio veiklos rūšių arba sumanyti savo veiklą.

Kampanijos ,,Saugi pradžia" metu skelbiamas geros praktikos konkursas įmonėms, o moksleiviai kviečiami parodyti savo išradingumą dalyvaudami video filmų kūrimo bei plakatų piešimo konkursuose.

Baigiamasis kampanijos "Saugi pradžia" akcentas - spalio 23-27 dienomis, kaip ir kiekvienais metais, vyksianti Europos saugos ir sveikatos darbe savaitė, kurios metu gausu įvairių renginių darbuotojų sveikatos ir saugos tema.

Europos saugos ir sveikatos darbe agentūra ir Valstybinė darbo inspekcija kviečia šioje kampanijoje dalyvauti vidurines, aukštąsias mokyklas, taip pat įmones, kitas organizacijas. Tinklalapyje http://lt.osha.eu.int pateikiama informacija apie tai, kas kampanijos metu rengiama Lietuvoje. Mūsų šalyje Europos jaunų darbuotojų saugos ir sveikatos savaitė baigsis spalio 27 d. Vilniuje rengiama trišale konferencija, kurios metu bus įteikti apdovanojimai paskelbtų konkursų laimėtojams.

Audronė Guigaitė
Inspektavimo organizavimo,priežiūros ir informavimo skyriaus vy. specialistė

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    TELE-2 (7)    Tamplierių ordinas (7)    Emo (10)    Kelionių įspūdžiai (26)    „Lietuvos” kino teatras (13)    Skirmantas Valiulis (32)    Civilinė sauga (7)    Dieta (33)    Euro naujienos (2)    Klonavimas (10)    Ekonomika (5)    Gintaras Beresnevičius (26)    Jautis (7)    Skundai (22)    Interneto tinklai (4)    Siamo katės (2)    Meino meškėnas (2)    Regbis (4)    Geologija (20)    Klubai (8)    Pramoginiai šokiai (2)    Sportiniai šokiai (2)    Shotokan (11)    Turizmas (151)    Artūras Zuokas (41)    Bildukai (3)    Procesoriai (28)    Kornreksai (3)    Internetas (184)    Seimo rinkimai (4)    Firmos (12)    Gender Loops (6)    Opel (4)    Zodiako ženklai (88)    Ekologiškas maistas (2)    Katalikybė (49)    Britų trumpaplaukės katės (2)    Homeopatija (5)    Mokesčiai (8)    Amerikos lietuviai (7)    Kabala (6)    Kokainas (6)    Filosofija (326)    Trys karaliai (5)    Priklausomybė (3)    Vaizdo kortos (3)    Paukščių gripas (21)    Ekonomika (259)    Pramogos (191)    Žvaigždės (19)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!