LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Turizmas
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-04-11
Kelionė į Lietuvą gali pailgėti
Domina, kiek sumoka mokesčių

Šią vasarą Lietuva gali sulaukti mažiau turistų iš Rusijos.

Tokia grėsmė iškilo mūsų šaliai priėmus naują Rusijos turizmo bendrovių akreditavimo tvarką.

Lietuvos ambasadoje Maskvoje akreditavimo prašančios Rusijos turizmo firmos dabar, be kitų dokumentų, turi pateikti pažymą iš savo šalies mokesčių inspekcijos apie reguliariai mokamus mokesčius.

Rusijos turizmo agentūrų atstovų teigimu, tokią pažymą Maskvoje įmanoma gauti tiktai per 5-7 mėnesius.

Agentūros turistus siųs kitur

Sugriežtinta akreditavimo tvarka ypač skaudžiai smogė apie dvidešimčiai didesnių Maskvos kelionių agentūrų, kurios į mūsų šalies kurortus per metus atsiunčia apie 30 tūkstančių turistų.

Į Lietuvą Rusijos turistus siunčiančios turizmo agentūros mūsų šalies ambasadoje akredituojamos nuo balandžio iki birželio.

Nepateikus Rusijos mokesčių inspekcijos pažymos šios šalies turizmo agentūra nėra akredituojama ir praranda teisę gauti vizas.

Rusijos laikraščiuose, per radijo stotį "Echo Moskvy" jau pasigirdo pranešimų, kad Lietuva boikotuoja turistus iš Rusijos.

Rusijos turizmo agentūros savo klientams ketina siūlyti Latvijos ir Estijos kurortus, kadangi šių šalių ambasados tokios pažymos nereikalauja.

Saugo šalies prestižą

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos Konsulinio departamento direktorius Vaidotas Verba "Lietuvos rytui" sakė, jog užsienio kelionių agentūrų ir organizatorių akreditavimo tvarka pasikeitė po to, kai vasario 6-ąją ją patvirtino mūsų šalies vidaus ir užsienio reikalų ministrai.

V.Verba tvirtino, jog reikalavimas pateikti pažymą apie mokamus mokesčius atsirado dėl to, kad stodama į Šengeno erdvę Lietuva prisiima ir šių šalių reikalavimus: "Vienas svarbesnių reikalavimų yra mūsų partnerių patikimumas.

Mes turime dirbti su patikimomis ir mokiomis užsienio firmomis. Taip apsidraudžiame nuo to, kad Lietuvoje gali atsidurti bankrutavusios kelionių agentūros atsiųsta turistų grupė".

V.Verba negalėjo pasakyti, kaip tokiu atveju nukentėtų Lietuva. Jis tepaaiškino, kad mūsų šalyje atsidūrus likimo valiai paliktiems turistams nukentėtų Lietuvos reputacija ir prestižas.

Bus prarasti turtingi turistai

"Mes dar nėkart nebuvome susidūrę su nemokia Rusijos kelionių agentūra", – Užsienio reikalų ministerijos pareigūno nuomonei nepritarė Valstybinio turizmo departamento direktorius Alvitis Lukoševičius.

Jis teigė, kad į Lietuvą ilsėtis dažniausiai atvažiuoja turtingi rusai, kurie brangiausiuose mūsų pajūrio viešbučiuose ilsisi nuo dviejų savaičių iki mėnesio.

Pagal į mūsų šalį atvykstančių turistų skaičių rusai užima antrąją vietą po vokiečių.

Praėjusiais metais šalies viešbučiuose gyveno apie 50 tūkst. turistų iš Rusijos. Iš viso per 2005 metus į Lietuvą įvažiavo milijonas 200 tūkst. Rusijos piliečių.

"Į Lietuvą atvykę Rusijos turistai palieka šimtus milijonų litų", – teigė A.Lukoševičius.

Rusams – neįveikiama užduotis

Užsienio reikalų ministerijos Konsulinio departamento direktorius teigė, kad pageidaujamą pažymą Rusijos mokesčių inspekcija išduoda per 10-14 dienų.

Tačiau Rusijos kelionių rengėjai tvirtino, kad tiek laiko užtrunka pati pažymos išdavimo procedūra.

Iki tol turizmo firmoms tenka net keletą mėnesių laukti eilėje, kol bus pradedami tikrinti jų finansiniai duomenys.

Vakar Maskvos kelionių agentūros "Baltija vojaž" atstovė "Lietuvos rytui" pasakojo, kad savo teritorinei mokesčių inspekcijai prašymą išduoti pažymą apie sumokėtus mokesčius įteikė kovo 26 dieną: "Iki šios dienos iš mokesčių inspekcijos dar negavome jokio pranešimo, kada bus galima sutikslinti mūsų duomenis".

Agentūros "Golden Meri" savininkas Semionas Zelenovas džiaugėsi Lietuvos ambasadai jau pateikęs pageidaujamą mokesčių inspekcijos pažymą, kurią jis buvo gavęs vasarį.

Tokia pažyma agentūrai buvo reikalinga atliekant vieną sandorį. Tačiau pažymos apie sumokėtus mokesčius "Golden Meri" laukė nuo praėjusių metų rugsėjo.

Į Baltijos šalis jau 13 metų turistus siunčiančios agentūros "Dialog" direktorė Jelena Šuškevič sakė, kad mėginti gauti pažymą apie mokamus mokesčius nebėra prasmės, nes jos sulaukti galima tikėtis tik rudenį.

Moteris nesupranta, kam Lietuvai reikia tokios pažymos: "Ar nemokėdama mokesčių galėčiau dirbti ir gauti licenciją?"

"Tai, kad nesu skolingas mokesčių inspekcijai, dar nereiškia, jog mano kompanija yra moki", – lietuvių apsidraudimo negalėjo suprasti ir S.Zelenovas.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Motociklai (12)    Geležinkeliai (4)    Seimo rinkimai (4)    Taksas (2)    Pankiškos muzikos grupės (15)    Antanas Terleckas (2)    Viskis (8)    Korupcija (22)    Firmos (12)    MTV (5)    Makaronai (2)    Bendruomenės (158)    Lietuvoje (5)    Vilniaus bendruomenės (4)    Sąmokslo teorijos (19)    Pramoginiai šokiai (2)    Rašytojai (11)    Gyvūnai (174)    Parapsichologija (22)    Spausdintuvai (12)    Klaviatūros (11)    EBSW (40)    Mokykla be narkotikų (20)    Emo (10)    Kokainas (6)    Šventieji (10)    Ekologinis ūkis (2)    Interneto dizainas (5)    Mityba (43)    Filatelija (11)    Grybų patiekalai (6)    Katarai (2)    Subkultūros (99)    Sony Ericcson (40)    Skaneriai (5)    Žala sveikatai (16)    Vaiko sveikata (8)    Nešiojami kompiuteriai (12)    Homeopatija (5)    Narkotikai (97)    Soliariumai (5)    Gotai (17)    Vandenis (7)    Įdomybės (87)    Skorpionas (7)    Vilius Navickas (2)    Meino meškėnas (2)    Politika (363)    Garso ir vaizdo technika (2)    Ekologija (15)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!