LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  USB 3.0
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2010-01-08
HP nauji nešiojamieji kompiuteriai jau naudoja „USB 3.0“ jungtis

Trečiadienį kompanija „Hewlett-Packard" pranešė, jog į savo naujus nešiojamuosius kompiuterius pridėjo „USB 3.0" jungtis, galinčias pagreitinti duomenų perdavimą tarp kompiuterio ir prietaisų, tokių kaip skaitmeninės kameros ar atminties diskai.

Kompanija „HP" į naujausius verslui skirtus nešiojamuosius kompiuterius „EliteBook" pridės tris „USB 3.0" jungtis, kurias galima panaudoti prijungiant išorinius prietaisus ir periferinius įrenginius. Šie nešiojamieji kompiuteriai apima „EliteBook 8540p" bei „EliteBook 8540w", kurie bus pademonstruoti Tarptautinėje vartotojų elektronikos parodoje, kuri Las Vegase vyksta sausio 7 – 10 dienomis.

„USB 3.0" standartas yra greitesnis nei šiuo metu paplitusios „USB 2.0" jungtys. „Kai ši technologija subręs, „USB 3.0" technologija leis plačiajuosčiam interneto ryšiui perduoti duomenis beveik dešimt kartų greičiau nei naudojant „USB 2.0", - teigė standartų grupė „USB Implementers Forum". Papildomos „USB 3.0" jungtys ypač naudingos nešiojamiesiems kompiuteriams perduodant duomenis į išorinius prietaisus. Maždaug 1 GB dydžio informacija, naudojant „USB 3.0" atminties diską, gali būti perduodama per 3,3 sek., tuo tarpu naudojant „USB 2.0" tai trunka 33 sek.

Šiais metais kompanija „HP" pristatys ir daugiau nešiojamųjų kompiuterių bei platformų, kuriose naudojamos „USB 3.0" jungtys. „Kompanija „HP" turbūt yra pirmoji kompiuterių pardavėja, siūlanti „USB 3.0" jungtis nešiojamuosiuose kompiuteriuose. Tačiau greičiausiai netrukus šią iniciatyvą pasiūlys ir kitos kompanijos, - mano kompanijos „Pund-IT" analitikas Charlesas Kingas. – Kaip ir bet kurios ankstesnės kartos technologijos, „USB 3.0" jungties vertė ims augti tuomet, kai šią technologiją ims naudoti periferinių prietaisų gamintojai. Paprastai šis procesas nėra tolygus. Kompanija „HP" pateikia savo periferinius prietaisus, todėl tai suteikia kompanijai puikią galimybę".

Pirmieji periferiniai įrenginiai, palaikantys „USB 3.0" technologijos standartą, gali apimti didelės raiškos monitorius ir greitus atminties įrenginius. Kompanija „HP" į savo monitorius, išorinius atminties prietaisus ir kitus periferinius įrenginius gali įmontuoti „USB 3.0". „Ši sinergija gali būti labai naudinga kompanijai. Ji gali padėti konkuruoti su kitais nešiojamųjų kompiuterių ir periferinių įrenginių pardavėjais", - teigė Ch.Kingas. „USB 3.0" naudojimas gali dar labiau išpopuliarėti nuolat lengvėjant prietaisams bei naudojant multimedijos programas.

Jau dabar galima rasti išorinių prietaisų, palaikančių „USB 3.0". Gruodžio mėnesį kompanija „LaCie" pristatė kietąjį diską „2Big USB 3.0", kuris apjungia du kietuosius diskus ir gali nuskaityti duomenis 175 MB / sek. greičiu, naudojant „USB 3.0" standartą.

„Freecom" taip pat siūlo ir „Hard Drive XS 3.0". Kompiuteriuose „HP EliteBooks" bus ir „USB 2.0" jungtys. Šie nešiojamieji kompiuteriai sukurti taip, kad pakeistų stacionarius kompiuterius. Juose naudojamas naujausias „Intel Core" procesorius. Šie nešiojamieji kompiuteriai sveria 6,4 svarus (2,89 kg) ir yra paremti „Intel" mikroschema „QM57". Šių kompiuterių kaina prasideda nuo 1 299 JAV dol. Juose gali būti įdiegta „Windows 7", „Vista", „Fredos" ar „Linux" operacinė sistema.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Opijatai (13)    Sodininkystė (22)    Politikai (183)    Fantastika (21)    Lietuva (2)    Nokia (24)    Mistika (446)    Šunų veislės (52)    Restoranai (5)    Pirmoji meilė (3)    Fajetai (2)    Lietuvoje (16)    Vaizdo kortos (3)    Proza (157)    Turizmas (151)    LNK (2)    Masonai (7)    Auklėjimas (7)    Gender Loops (6)    Maudymosi kostiumėliai (7)    Konditerija (10)    Fotografija (17)    Kūdikio maitinimas (3)    Lobių ieškotojai (3)    Vytautas Landsbergis (6)    Viešnia iš ateities (2)    Vytautas Bogušis (12)    Spausdintuvai (12)    Bendravimas (743)    Siamo katės (2)    Renginiai (31)    Internetas (184)    Paukščių gripas (21)    Kaziuko mugė (3)    Vokiečių aviganis (2)    Naujieji metai (12)    Paukščiai (5)    Transportas (125)    Sekimas ir privatumas (12)    Švedija (9)    Stomatologija (6)    Lotynų šokiai (5)    Auklės (3)    Prokuratūra (4)    Leo LT (12)    Tamplierių ordinas (7)    Bankinės technologijos (11)    Buto remontas (3)    Gotai (17)    Neištikimybė (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!