LT   EN   RU  
2024 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Vanduo
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-05-22
Veiksmingos dietos paslaptis – vanduo

Tikriausiai daugelis moterų yra bandžiusios laikytis dietos. Jos reikalauja daug valios pastangų ir dažnai neduoda tokio rezultato, kokio mes norėtume. Todėl jei trokštate visam laikui atsikratyti nereikalingų kilogramų, reikia keisti mitybos įpročius.

Pirmas žingsnelis sveikos mitybos link tegul būna – VANDUO. Gydytojai tvirtina, kad kasdien reikia išgerti iki 2,5 litrų vandens, nes jis turi tiesioginės įtakos sveikatai ir figūrai. Nuolat vartojant per mažai skysčių išsireguliuoja troškulio pojūtis, mes nebejaučiame, kada mums būtina atsigerti. Dažnai troškulio jausmo žmonės nesugeba atskirti nuo alkio. Atrodo, kad norime valgyti kai iš tikro organizmas reikalauja skysčių. Vandens galią iš tiesų galima pavadinti stebuklinga, nes:

1. Vanduo degina riebalus.

Mokslininkai tvirtina, kad geriantieji daug vandens (geriausia negazuoto mineralinio) gali valgyti kur kas daugiau nei kiti ir nepriaugti svorio. Vandeniu pakankamai aprūpintas organizmas sudegina apie 3 % daugiau kalorijų nei tas, kuriam vandens trūksta.

2. Vanduo puikiai gali pakeisti tukinančius gėrimus.

Išbraukite iš savo mitybos gazuotus vaisvandenius, tonizuojančius gėrimus, alkoholį. Taip pat atkreipkite dėmesį į sultis. Gerdamos jas gauname nemažai kalorijų. Jei visą dieną alkį malšinsime kaloringomis sultimis (pavyzdžiui, stiklinėje obuolių sulčių yra apie 95 kcal), tai dieta taip pat gali būti ne tokia veiksminga, kaip mes tikimės. Kur kas naudingiau gerti vandenį.

3. Vanduo spartina virškinimą

Virškinimui organizmas kiekvieną dieną išskiria nuo 4 iki 6 litrų skysčių. Taigi kuo daugiau vandens maistą skiedžia skrandyje, tuo spartesnis virškinimo procesas. Be to šalinami toksinai ir šlakai. Geriant pakankamai vandens gražėja mūsų oda, ji ilgiau lieka elastinga, ne taip greitai raukšlėjasi ir sensta.
 
4. Vanduo apsaugo nuo alkio ir blogos nuotaikos.

Mokslininkai nustatė, jog vandens trūkumas sukelia nuovargį, o pavargę žmonės daugiau valgo. To rezultatas – papildomi kilogramai.

Dar šis tas...

    * Mūsų organizmui naudingiausias negazuotas mineralinis, tyras vanduo. Savo rytą pradėkite stikline tyro vandens.

    * Rekomenduojama gerti vandenį tarp valgymų, nes tada mažiau kamuos alkis, o pusvalandį prieš valgį išgėrus stiklinę vandens sumažės apetitas ir mažiau suvalgysite.

    * Valgydami negerkite, nes tai gali pakenkti skrandžiui, bus prasčiau pasisavinamos maisto medžiagos.
      Naktį užklumpantį alkio jausmą praktiškai visuomet galima numalšinti tiesiog stikline vandens.

O dabar išgerkime stiklinę vandens! Skanaus!

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Striptizas (8)    Menas būti kartu (2)    Žirgų sportas (4)    Paieškos sistemos (14)    TELE-2 (7)    Sąmokslo teorijos (19)    Ištikimybė (4)    „Lietuvos” kino teatras (13)    Religija ir tikėjimai (315)    Lobių ieškotojai (3)    Baikeriai (8)    Gimimo diena (3)    Mama ir vaikas (48)    Kultūra (749)    Juvelyriniai dirbiniai (2)    Dažasvydis (3)    Lobiai (12)    Šventasis Pranciškus (3)    Knygos (23)    Shotokan (11)    Apskaita (15)    Trys karaliai (5)    Muzika (196)    Sveikata (313)    AMD (3)    Mokesčiai (8)    Barai (7)    Klubai (8)    Moters diena (4)    Avinas (7)    Nešiojami kompiuteriai (12)    Prancūzų buldogas (2)    Fotografija (17)    Laikrodžiai (3)    Mokslai (1219)    Žuvininkystė (2)    Vaizdo sistemos (34)    Tamplierių ordinas (7)    Arkliai (12)    Bibilija (10)    Savivaldybių rinkimai 2007 (9)    Burtai (8)    Bendruomenės (158)    Emigrantai (22)    Linux/Unix (34)    Vampyrai (9)    Metalas (22)    Egiptas (24)    Go-go (10)    Žindymas (14)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!