LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Vestuvių tradicijos
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2001-02-04
Romų tradicijos. Vestuvės.

Vestuvės ir skaistybė

Pati svarbiausia akimirka mergaitės gyvenime - vestuvės. Mergaitė tam ruošiasi nuo mažens. Ji žino, kad per vestuves išaiškės jos dorovingumas, t.y. ar mergaitė tebėra skaisti. Todėl kiekviena save gerbianti mergaitė stengiasi nesuklupti. Nekaltybės išsaugojimas iki vestuvių nepaprastai svarbus reiškinys, lemiantis moterų ateitį, santykius su vyru ir jo tėvais. Dukters nekaltybės įrodymas per vestuves - garbė jo motinai. Jei ji jau praradusi nekaltybę, tai baisus pažeminimas laukia jos šeimos ir artimųjų. Tokios merginos niekas nenori vesti, ji yra smerkiama.

Kadangi Lietuvos čigonai išpažįsta katalikybę, jaunieji tuokiasi bažnyčioje. Nuotaka vilki balta suknele, kuri simbolizuoja skaistumą. Jaunikis vilki kostiumu ir baltais siuvinėtais marškiniais, pasipuošęs auksinėmis grandinėlėmis bei žiedais.

Romų vestuvės yra dvejopos: tėvams pritarus ir tėvams prieštaraujant. Pirmuoju atveju jaunikis su tėvais atvažiuoja pasipiršti ir, gavę būsimos nuotakos bei jos tėvų pritarimą, pradeda ruoštis vestuvėms.

Antruoju atveju jaunuoliai myli vienas kitą, bet tėvai nepritaria jų sąjungai. Pabėgimas traktuojamas kaip nepagarba vyresniems, ypač - tėvams. Kadangi pabėgusi mergina praranda nekaltybę, čigonai tai laiko jos "sugadinimu".

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Kaziuko mugė (3)    Saugus internetas (11)    Shidokan (3)    Architektūra (11)    Filologija (2)    Pramoginiai šokiai (2)    Joga (56)    Komunikacija (166)    Psichiatrija (64)    Optinis ryšys (12)    Anglų kalba (35)    Žemgrobiai (6)    Mokesčiai (8)    Kūdikio maitinimas (3)    Z.Jurgelevičiaus rubrika (23)    Spauda (3)    Televizija (17)    Ekologiški produktai (2)    Teatrai (21)    Laivyba (17)    Filatelija (11)    Euro naujienos (2)    Dailė (34)    Jurga Ivanauskaitė (17)    Drakonai (36)    Drabužiai (41)    Pasakos (60)    Šachmatai (11)    Kompiuteriai (148)    Kailiniai (15)    Auklėjimas (7)    Vadovavimas (185)    Turizmas (151)    Spausdintuvai (12)    Egiptas (24)    Atleidimo svarba (2)    Bildukai (3)    Sektos žudikės (6)    Žemės grobstymai (50)    Paieškos sistemos (14)    Neištikimybė (2)    Amfetaminas (2)    Ekonomika (5)    Wing Tsun (14)    NLP (8)    Ekologija (15)    Gyvenimo džiaugsmas (2)    Stalo žaidimai (7)    Skandalai (476)    Astronomija (46)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!