LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Vestuvių tradicijos
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-08-11
Vestuvių papročiai ir tradicijos pasaulyje

Vestuvės nuo seno buvo ypatinga šventė, tad ją apipynė daugybė papročių, tradicijų bei mitų. Juk kiekvienas nori, kad naujoji sąjunga pasisektų ir kad gyvenimas jaunavedžiams būtų saldus kaip medus. Paįvairinus savo vestuves įvairių šalių papročiais bus ne tik smagu, bet gal atneš dar daugiau laimės.

Norite pasijusti Anglijos karaliene? Ženkite prie altoriaus gėlėmis išpuoštu taku. Tai – paprotys, simbolizuojantis, jog nuotakos gyvenimas bus tarsi gėlių jūra.

Gražus paprotys – einant prie altoriaus jaunavedžiams dovanoti savo motinoms po gėlę. Taip parodoma pagarba ir meilė abejoms šeimoms.

Jei išėjus iš bažnyčios jus apmėtys ryžiais, vadinasi, jums linki sėkmės ir vaisingo vedybinio gyvenimo – daug žavių atžalėlių.

Dar viena graži ir prasminga tradicija – uždegti žvakę. Abiejų jaunųjų tėvai uždega po žvakė, o jaunieji nuo jų prisidega savąją žvakę. Šitaip pora parodo savo individualumą bei primena apie naujos šeimos sukūrimą.

Kodėl reikia mesti per petį nuotakos puokštę? Juk norite, kad per jūsų vestuves būtų laimingi ir kiti. Tam, kas pagaus nuotakos puokštę, laimė bus dosni.

Kitų tautų vestuvių papročiai ir tradicijos:

· Amerikietės ir anglės per vestuves turi turėti kažką seno, kažką naujo, kažką skolinto ir kažką mėlyno. Taip simbolizuojama naujo gyvenimo pradžia, bet ir ryšių palaikymas su senuoju gyvenimu.

· Austrės nuometus arba plaukus puošia mirtomis – gyvenimo jėgą simbolizuojančiais augalais. Tuo tarpu lietuvės puošiasi rūtų vainikėliais – simbolizuojančiais nekaltybę.

· Balyje į vestuvių puotas paprastai susirenka daugiau moterų nei vyrų, nes tuo metu vyrai miega – naktį prieš puotą jiems tenka ruošti maistą šventei.

· Bulgarijoje šventę paliekančius jaunuosius svečiai apmėto figų vaisiais.

· Fidžyje jaunikis būsimajai žmonai dovanoja banginio dantį. Jo negavusi nuotaka gali atšaukti vestuves.

· Graikės sutuoktuvių dieną į pirštinaites įsiberia cukraus, kad gyvenimas būtų saldus, o Ispanijoje jaunamartė apipilama sirupu – taip jai linkima saldaus gyvenimo.

· Islamo tradicijoje prieš vestuves jauniesiems rankos ištapomos chna pasta (menhdi). Tikima, kad tokia šeima turės stiprų dvasinį ryšį. Ant jaunosios rankos tarp įvairių raštų paslepiamas jaunikio vardas. Jei jaunikis šio vardo neranda – jaunoji bus šeimos galva.

· Kinės puošiasi raudonomis suknelėmis, o ispanės – oranžinėmis.

· Korėjoje vestuvių ceremonijoje dalyvauja ir antys arba žąsys. Šie paukščiai – ištikimybės simbolis. Jie lydi nuotaką prie altoriaus.

· Malaizijoje janiesiems su dovanomis nešamini virti kiaušiniai – turtingumo simbolis.

· Vengrijoje prie altoriaus jaunieji apsikeičia dovanomis – jaunikis būsimajai žmonai įteikia kapšelį su monetomis, o ši jam – tris arba septynias poras nosinių.

· Vokietės tuoktis eina su duonos gabaliuku ir druskos žiupsneliu kišenėje arba pirštinaitėje, jaunasis – su keliais grūdeliais. Tai simbolizuoja turtus.

· Žydų tradicijoje jaunieji sutrypia į medžiagą įvyniotą stiklą. Ši ceremonija simbolizuoja linksmybių ir liūdesio gyvenime etapus.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Meilė (138)    Jautis (7)    Žindymas (14)    Garso sistemos (15)    Kompiuterinis piratavimas (43)    BTV (3)    Anželikos Cholinos šokio teatras (11)    Chiromantija (3)    Skundai (22)    Valdas Adamkus (11)    Drakonai (36)    Opel (4)    Hip hop dance (4)    LICS (17)    Programavimas (20)    Internetas (184)    Intel (6)    Apatinis trikotažas (17)    Euro naujienos (2)    Wing Tsun (14)    Sveikinimai Naujųjų metų proga (5)    Kelionių organizatoriai (6)    Mokyklos (22)    Pedagogika (21)    Žemės ūkis (33)    Mityba (43)    Skaneriai (5)    Miestai (14)    EBSW (40)    Šv. Valentino diena (11)    Interneto komentarai (2)    TELE-2 (7)    Hakeriai (273)    Jurga Ivanauskaitė (17)    Advokatai (10)    Kelionių įspūdžiai (26)    Raganos (12)    Televizoriai (2)    Šunų veislės (52)    Astrologija (27)    Gintaras Beresnevičius (26)    Monitoriai (11)    Masonai (7)    Architektūra (11)    Kačių veislės (25)    Švietimas (1281)    Žuvininkystė (2)    Rytietiški šokiai (16)    KGB (35)    Juvelyriniai dirbiniai (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!