LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Vienpusė meilė
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-02-14
Apie meilę be atsako..

Šiandien vadinamoji MEILĖS diena. Žinoma, smagu ir gera jau vien dėl to, kad šiandien visi turbūt šiek tiek geresni nei kasdien, pasako daugiau gražių žodžių savo artimiesiems ir šiaip bent jau būna be agresijos..

Tačiau būten šiandien man norisi pamąstyti apie kitą meilės pusę. Štai kokias mintis apie meilę be atsako radau knygoje “Širdies nerimas” , kurią parašė Stefan Zweig ( 1881-1942).

“..Būdamas jaunas ir neprityręs, aš ligi tol vis maniau, kad didžiausia žmogaus širdies kančia yra meilės troškimas ir ilgėjimasis.

Tačiau dabar pradėjau suprasti, kad yra dar kita, galbūt net nuožmesnė kančia negu ilgėtis ir trokšti meilės, būtent: būti mylimam prieš savo valią ir negalėti atsiginti nuo tos atakuojančios aistros.

Matyti, kaip šalia tavęs savo jausmo ugnyje žūsta žmogus, ir žinoti, kad tu nieko negali jam padėti, kad esi bejėgis ištraukti jį iš tos liepsnos.

Kas pats nelaimingai myli, tas kartais dar gali pažaboti savo aistrą, nes jis yra ne tik savo kačios auka, bet kartu ir jos šaltinis; jeigu įsimylėjėlis negali nugalėti savo aistros, tai jis bent žino, kad kenčia dėl savo kančios. Bet nėra išsigelbėjimo tam, kas yra mylimas, o nemyli, nes tada ne nuo jo priklauso tos aistros mastas ir ribos, ir kai žmogus yra kito geidžiamas, jo paties valia tada nieko nereiškia.

Turbūt tik vyras gali visiškai pajusti tos padėties beviltiškumą, nes tik jis, priverstas priešintis, jaučiasi kartu ir auka, ir kaltininkas. Mat jeigu moteris ginasi nuo nepageidaujamos aistros, širdies gilumoje ji paklūsta savo lyties instinktui; rodos pati gamta ją taip sutaisė, kad iš pradžių ji norom nenorom turi pasipriešinti, ir netgi tada, jeigu ji priešinasi pačiam karščiausiam geismui, negalima jos pavadinti nežmoniška.

Bet vargas, jeigu likimas perstato svarstyklių lėkštes, jeigu moteris, nugalėjusi gėdą, atveria vyrui savo širdį, jeigu ji pasiūlo jam savo meilę, dar gerai nežinodama, ar jis atsakys jai tuo pačiu, o jis, jos išrinktasis, pasilieka šaltas ir nepasiekiamas!

Tai neišbrendama padėtis, nes nereaguoti į moters potroškį – reiškia pakirsti jos garbę, pažeisti jos drovumą; vyriškis, atstumdamas moters meilę, pažeidžia pačius tauriausius jos jausmus. Jeigu jau moteris parodė savo silpnybę, tada gali kaip tik nori švelniai atsisakinėti, nieko tas nepadės, beprasmiški mandagūs išsisukinėjimo žodžiai, įžeidžiantis bet koks paprastos draugystės siūlymas – kiekvienas vyriškio pasipriešinimas neišvengiamai virsta žiaurumu, atsisakydamas meilės, jis tampa be kaltės kaltas.

Baisūs, nesutraukomi pančiai!”

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Transportas (125)    Prezidento rinkimai (6)    Žemės grobstymai (50)    Gotai (17)    Rokeriai (3)    Interjero dizainas (13)    Modemai (8)    Sony Ericcson (40)    Savivaldybių rinkimai (9)    Poltergeistai (2)    Katės (33)    Paukščių gripas (21)    Šachmatai (11)    Meino meškėnas (2)    P2P tinklai (2)    Skorpionas (7)    SSL sertifikatai (6)    Hip hop dance (4)    Statyba (29)    Skundai (22)    Auklėjimas (7)    Šatrija (4)    Filosofija (326)    Samsung (3)    Narkotikai (97)    Klaviatūros (11)    Brendis (6)    Bendruomenės (158)    Nacionaldarbininkų Sąjūdis (2)    MTV (5)    Miestai (14)    Internetas (184)    Džiazo muzikos grupės (11)    Feng šui (7)    Liūtas (7)    Restoranai (5)    Helouvynas (7)    Rytietiški šokiai (16)    Melagių diena (3)    Ožiaragis (7)    Pelės (5)    Mokslai (1219)    Darbo partija (4)    Liberalai demokratai (3)    Taksas (2)    Pankai (6)    Kompiuterinis saugumas (43)    Krizė (59)    Dažasvydis (3)    Sektos žudikės (6)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!