LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Vienpusė meilė
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2006-07-29
Meilė sargdina ar gydo?

Meilė ne visada džiaugsmas ar teigiamos emocijos. Nesėkmė asmeniniame gyvenime gali palaužti sveikatą, net pražudyti žmogų... Ir atvirkščiai - laimingas žmogus iš kitų išsiskiria savo optimizmu, gera sveikata ir mokėjimu džiaugtis gyvenimu. Kodėl meilė mus taip veikia?

Pirmoji meilė be atsako

Poreikis mylėti – vienas iš pačių svarbiausių žmogaus gyvenime. Viskas prasideda vaikystėje... Jei šeimoje vaikas yra mylimas, jei tarp tėvų ir vaikų susiformavo šilti ir švelnūs santykiai, yra pagrindo tikėtis, kad ateityje vaikas bus kilni asmenybė, mokanti džiaugtis gyvenimu ir dovanojanti meilę savo artimiesiems.

Kartais tėvų meilė dar negarantuoja vaikui laimingo gyvenimo. Kai vaikai paauga, jiems reikia kitokios tėvų meilės... Tragedijos ankstyvoje jaunystėje prasideda tuomet, kai vaikas pirmą kartą įsimyli. Jei ta meilė be atsako! Ir prasideda visos problemos...

Ką tik peržengęs keturioliktus metus, paauglys pirmą kartą pajunta, kad jo aistrų objektas į jį nekreipia jokio dėmesio. Suaugusiems tokios paauglio "aistros" juokingos, bet vaikui – tai didžiulis skausmas. Jam nesuprantami guodžiantys tėvų žodžiai: "Po keleto metų pamirši savo nelaimingą meilę" ir pan. Vaikas įsitikinęs, kad gyvenimas baigėsi ir jis jau niekada nebus laimingas...

Psichologų nuomone, vieniems tokie išgyvenimai padės tapti išmintingesniems, kitiems – nelaiminga jaunystės meilė yra paskutinė gyvenime... Todėl tėvai turėtų daugiau dėmesio skirti savo vaikams paaugliams būtent šiuo jiems psichologiškai sunkiu periodu: išsiaiškinti situaciją, patarti, nuraminti.

Svarbiausia, paauglys turėtų suprasti, kad su tokiomis rimtomis problemomis susiduria ne tik jis. Kiekvienas žmogus gyvenime išgyveno bent kartą "meilės be atsako" dramą. Būtent meilės be atsako dėka buvo sukurtas ne vienas meno šedevras. Tiesa, paaugliui, patyrusiam nelaimingos meilės kančias, naudinga susipažinti su tais kūriniais, galbūt jie palengvins jo skausmus... (Polio Gogeno, Pado Veronezės, Frederiko Leitono, Eduardo Bern-Džonso ir kitų autorių paveikslai).

Nemiga ir vienatvė

Dažnai ir suaugę žmonės tampa vienpusiškos meilės "aukomis". Deja, ne visi pajėgūs iškęsti baisias meilės kančias. Dvasinės kančios, kurias sukelia vienpusiška meilė, gali būti rimtų psichologinių ir fiziologinių susirgimų priežastis! Suaugę žmonės kartais pasirenka mirtį. Beje, statistika rodo, žymiai dažniau negu ankstyvoje jaunystėje. Tarkim, žmogus sugebėjo susivaldyti ir nusprendė gyventi..., bet palūžta sveikata.

Nelaimingos meilės pasekmės gali būti įvairios: nemiga, apetito praradimas, didžiulis širdies skausmas ir t.t. Anksčiau žmonės šias problemas spręsdavo patys. Dabar egzistuoja gausybė klinikų, įvairių sveikatos centrų, kuriuose žmones konsultuoja įvairūs gydytojai.

Neseniai Miunchene buvo atidaryta unikali klinika, kurioje gydomi žmonės, patyrę nelaimingą meilę. Čia "nukentėjusius" stebi psichologai, terapeutai, kardiologai ir kt. Pagrindiniai vaistai, kuriuos išrašo gydytojas, – nauja meilė, nes ji išgydo pačias sunkiausias ligas. Tiesa, kai kurie pacientai suranda savo laimę tiesiog klinikoje...

Vienam – nekas, o dviem – dar blogiau

Du įsimylėjėliai nusprendė gyventi kartu, bet tai dar nereiškia, kad jie bus laimingi. Pagal statistiką visame pasaulyje daugėja skyrybų, vadinasi, milijonai žmonių kankinasi ir patiria stresą. Išvada: pablogėja sveikata. Išsiskyrę žmonės dažniau serga širdies kraujagyslių ligomis, juos kankina nemiga ir depresija.

Bet santuoka dar neužtikrina sveikatos. Jei šeimoje nėra susiklausymo, gyventi dėl vaikų ar turto neverta, nes tiktai laiminga santuoka yra sėkminga visais atvejais.

Gydytojai vienbalsiai tvirtina, kad vedę vyrai yra sveikesni ir gyvena ilgiau, negu ištekėjusios moterys. Apskritai ištekėjusios moterys daugiau serga, jas dažniau kankina depresija. Šiuolaikinė moteris, dirbanti lygiai su vyrais, po darbo dar turi apkuopti namus ir auklėti vaikus. Daugelis moterų tiesiog neišlaiko tokio krūvio. Todėl lozungas "Saugokite moteris!" aktualus ir šiandien.

Būtent tokioms moterims dažnai trūksta meilės. Sutuoktiniai jau priprato vienas prie kito – vyrui žmona nebe ta mergina, kurią jis kažkada mergino, o moteris bet kuriame amžiuje nori žadinti švelnumą, aistrą, meilę. Kartais keli švelnūs vyro žodžiai pataiso moters nuotaiką, padeda atsikratyti neigiamų emocijų.

Taigi svarbu ne tik surasti savo meilę, bet ir sugebėti išsaugoti ją, siekiant psichologinės ir seksualinės harmonijos. Laiminga santuoka visais atžvilgiais reiškia sveiką gyvenimą.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Ekologinis ūkis (2)    Delfinologija (4)    Raganos (12)    SSL sertifikatai (6)    Breakdance (4)    Gender Loops (6)    Išpažintis (16)    TELE-2 (7)    Filologija (2)    Prancūzų buldogas (2)    Vabzdžiai (5)    Kino kritika (10)    Ekologija (15)    Mokėjimo kortelės (7)    Saugus internetas (11)    EBSW (40)    Makaronai (2)    Mityba (43)    Nealkoholiniai gėrimai (12)    Gaisrininkai (7)    Ekonomika (259)    Gintaras Beresnevičius (26)    Civilinė sauga (7)    Konspiracija (2)    Antanas Terleckas (2)    Fotografija (17)    Lotynų šokiai (5)    Garso sistemos (15)    Kaukazo aviganis (2)    Valstiečių sąjunga (2)    Interjero dizainas (13)    Kabala (6)    Sektos (12)    Draugystė (10)    Mokykla be narkotikų (20)    Nekilnojamasis turtas (22)    Priklausomybė (3)    Pasakos (60)    Kietieji diskai (17)    Informaciniai karai (11)    Partizanai (12)    Slaptos bendrijos (24)    Skandalai (476)    Komunikacija (166)    Novelės (102)    Fizika (11)    Lobiai (12)    Kalėdos (12)    Kultūra (749)    Šachmatai (11)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!