LT   EN   RU  
2024 m. kovo 28 d., ketvirtadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Atmintis
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2008-10-14
Wikihow.com: Kaip pagerinti atmintį?

Norėtum visada prisiminti ką perskaitei, niekada neužmiršti draugų gimtadienių ar klientų vardų? Kiekvienas gali pagerinti savo atmintį ir be sunkumų įsiminti didelius informacijos kiekius. Puslapyje wikihow.com pateikiami šie patarimai:

Įtikink save, jog turi gerą atmintį. Nepasiduok negatyvioms mintims, jog nesugebi įsiminti elementarių dalykų. Tiesiog tobulink atmintį ir džiaukis savo pasiekimais.

Užsiimk protine veikla. Gali mokytis užsienio kalbos ar groti muzikiniu instrumentu. Kryžiažodžiai, dėlionės, loginiai žaidimai taip pat padės didinti protines galias.

Kasdien sportuok. Reguliarūs pratimai skatina kraujo cirkuliaciją, taigi smegenys gauna daugiau deguonies, tai pagerina jų veiklą. Dėl to lengviau įsimenami nauji dalykai, ir sunkiau pamirštami jau žinomi.

Mažink stresą. Nuolatinis stresas neįtakoja smegenų veiklos, tačiau apsunkina įsiminimą. Stresą sunku pašalinti, tačiau įmanoma kontroliuoti. Išmėgink jogą ar kitus atpalaiduojančius pratimus, jei reikia, kreipkis į gydytoją.

Tinkamai maitinkis. Iš vaistažolių pagamintų papildų poveikis abejotinas, todėl geriau rinktis sveiką mitybą. Patartina valgyti maistą, praturtintą antioksidantais- brokolius, špinatus, mėlynes ir kitas uogas. Smegenims naudingi tokie papildai kaip tiaminas, vitaminas E, niacinas ir Vitaminas B6. Verčiau valgyk po truputį 5-6 kartus per dieną.

Stenkis įsiminti. Jei reikia įsiminti naują dalyką, sukoncentruok visą savo dėmesį į jį ir mintyse susikurk kuo tikslesnį vaizdą. Atidumą gerinti padės šis pratimas: pažvelk į nuotrauką, užversk ją, ir aprašyk visas detales, kurias tau pavyksta prisiminti. Reguliarūs pratimai leis prisiminti vis daugiau detalių per vis trumpesnį laiką.

Leisk palaipsniui formuotis tavo atminčiai. Atmintis yra labai trapi trumpuoju laikotarpiu, todėl labai lengva greitai pamiršti net ir paprasčiausius dalykus. Todėl, kai nori įsiminti ką nors, susikoncentruok tik ties tuo dalyku, be pašalinių minčių ir darbų.

Kurk įsimenamus vaizdus. Stenkis įsiminti kurdamas/ma pritrenkiančius vaizdus, taip sustiprinsi asociacijas. Tarkim, jei reikia prisiminti vaiką su knyga, įsivaizduok, jog ji vaiką vejasi, arba jis valgo puslapius.

Kartok. Tai padės lengviau įsiminti.

Grupuok informaciją. Suskirstyk atskirus elementus į tam tikras kategorijas.

Užtikrink savo organizuotumą. Laikyk daiktus tose pačiose vietose, reikalingą informaciją visada turėk po ranka. Organizuotumas leis tau negalvoti apie elementarius dalykus ir tau bus lengviau įsiminti naują informaciją, be to mažiau laiko sugaiši ieškodamas/ma daiktų.

Išbandyk meditaciją. Ji pagerina dėmesio koncentravimą ir manoma jog atmintį taip pat.

Gerai išsimiegok. Priklausomai nuo to, ar pakankamai valandų miegojai, lengviau arba sunkiau prisiminsi reikalingą informaciją.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Liūtas (7)    Elektronika (8)    Reklama internete (18)    Vynas (16)    Baikeriai (8)    Ekologiškas maistas (2)    Vaizdo sistemos (34)    Viktor Uspaskich (61)    Kvepalai (10)    Duomenų apsauga (3)    Korupcija (22)    Literatūra (239)    Atsiprašymas (3)    Kompiuterio ergonomika (8)    Mokykla be narkotikų (20)    Variakojis (11)    Vaiduokliai (23)    Z.Jurgelevičiaus rubrika (23)    Leo LT (12)    Firmos (12)    Chemija (5)    Stalo žaidimai (7)    Interneto dizainas (5)    Vandens slidės (2)    Žuvininkystė (2)    Kazino (10)    Wing Tsun (14)    Aikido (14)    6 branduolių (3)    Auklės (3)    Arkliai (12)    Emigrantai (22)    Viešieji ryšiai (20)    Tibetas (10)    Atviras kodas (23)    Drakonai (36)    Žvejyba (30)    Kompiuterinis saugumas (43)    Grupės (81)    Žmogaus teisės (18)    Skorpionas (7)    Informaciniai karai (11)    Įžymūs žmonės (68)    Kovos menai (72)    Darbdaviai (10)    Makaronai (2)    Kūdikio maitinimas (3)    Regbis (4)    Slaptos bendrijos (24)    Labradoras (2)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!