LT   EN   RU  
2024 m. kovo 29 d., penktadienis Straipsniai.lt - Teminis naujienų ir straipsnių katalogas
  Atmintis
  Technologijos > Kompiuterinės technologijos > Kompiuteriniai žaidimai
Lankomumo reitingas Publikuota: 2009-02-01
Kaip pagerinti ir išlaikyti puikią atmintį?

Kaip pagerinti ir išlaikyti puikią atmintį? Jei smegenys tinkamai maitinami, puikią atmintį galite išlaikyti ilgą laiką. Siekti, kad smegenys nuolat dirbtų yra labai svarbu, ypač brandesniame amžiuje, tačiau tik rūpestingas smegenų maitinimas gali užtikrinti ilgalaikį sveikų smegenų funkcionavimą.

Taigi, kas padeda gerinti atmintį?

Protinė  veikla – tyrimai parodė, kad trys valandos protinės veiklos per dieną, kaip pavyzdžiui, kryžiažodžių sprendimas, dėlionės, gali apsaugoti nuo sklerozės.

Aktyvus duomenų kartojimas – naujų kalbų mokymasis ar naujų įgūdžių įgijimas padeda smegenų veiklai funkcionuoti ir išlaikyti gerą atmintį. Todėl patartina atmintinai mokytis eilėraščius, užsienio kalbų žodžius.

„Atminties gimnastika“ – rekomenduojama pabandyti mintinai suskaičiuoti sumą, kurią reikės mokėti parduotuvėje ar kavinėje; atsiminti draugų telefonų numerius, gimimo datas.

Kai kurie maisto produktai – citrinos, kuriose yra daug vitamino C, padeda įsiminti reikiamą informaciją; figos skatina kūrybinį darbą; bananuose yra atmintį gerinančio serotonino. Žuvis gali būti vadinama „smegenų maistu“, nes joje yra Omega-3 riebiųjų rūgščių. Jūros gėrybės turi cinko, kuris stimuliuoja nervų sistemos funkcionalumą ir aktyvumą, jos veiklą.

Augaliniai smegenų veiklos gerintojai – ženšenis gerina smegenų funkciją, padidindamas  hormonų lygį; Gingko Biloba pagerina kraujo tekėjimą į smegenis, o taip užtikrinamas geresnis maitinimas smegenims; augalas Bacopa yra naudojamas ajurvedinėje medicinoje smegenų funkcijos pagerinimui; Huperia serrata buvo naudojama Kinijos medicinoje smegenų veiklai pagerinti.

Vitaminai –  vitaminas B12 padeda atstatyti nervų ląsteles smegenyse; vitaminas E dėl savo antioksidantinio poveikio apsaugo  nervų ląsteles nuo susinaikinimo; Omega-3 riebiosios rūgštys turi stiprų poveikį smegenų veiklai.

Kuo naudingos būtent Omega-3 riebiosios rūgštys?


Omega-3 riebiosios rūgštys yra būtinos visuose amžiaus laikotarpiuose,  net vaikams iki gimimo. Šios rūgštys randamos kiekvienos kūno ląstelės membranoje, taip pat ir smegenų nervinių ląstelių membranose. Omega-3 rūgštys padeda užtikrinti, kad ląstelės membrana puikiai vykdytų savo funkcijas. O taip pat šios rūgštys turi poveikį kitoms biologinėms funkcijoms – kraujotakos, imuninei ir nervų sistemoms.

Labai svarbu, kad Omega-3 rūgščių žmonių mityboje būtų pakankamai, nes jos padeda užtikrinti puikią savijautą, gerą sveikatą, puikią atmintį ir saugo nuo ligų – vartojant Omega-3 rūgštis, ženkliai sumažinama tikimybė susirgti širdies ligomis.

Ar visi Omega-3 papildai yra vienodi?

Ne. Omega-3 rūgštys yra išgaunamos iš jūros augalų arba žuvų. Manoma, kad Omega-3 rūgštys, išgaunamos iš žuvų, yra efektyvesnės ir naudingesnės organizmui. Ne visi Omega-3 rūgščių gamintojai gamina tokios pačios kokybės papildus, be to, būtina atkreipti dėmesį į žuvų taukų švarumą. Neretai žuvys, sužvejotos užterštuose vandenyse, ir iš jų pagaminti žuvų taukai turi didelius kiekius sunkiųjų metalų, todėl labai svarbu pasirinkti patikimą gamintoją, kurio produkcija nuolat testuojama.

Healthilife Omega-3 žuvų taukai yra natūralūs, išgaunami tik iš šviežių žuvų, todėl organizmas juos pasisavina geriau, nei kitus sintetinius vitaminus. Kiekviena Healthilife Omega-3 žuvų taukų serija yra tikrinama dėl sunkiųjų metalų kiekio, todėl garantuojama prdukto kokybė. Be to, Healthilife Omega-3 žuvų taukai papildyti antioksidantu vitaminu E.

Griežtai draudžiama Straipsniai.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo. Cituojant būtina aiški nuoroda į Straipsniai.lt kaip informacijos šaltinį.

Atsitiktinės gairės:    Amfetaminas (2)    Kazimiera Prunskienė (13)    Liemenėlės (3)    Namų vaizdo technika (2)    Miestai (14)    Joga (56)    NLP (8)    Prancūzų buldogas (2)    Maxima (10)    Politika (26)    Neištikimybė (2)    Specialiosios tarnybos (36)    Egiptas (24)    Vaiko sveikata (8)    Britų trumpaplaukės katės (2)    Reklama internete (18)    Liberalų sąjūdis (5)    Skandalai (476)    Aukštasis mokslas (13)    Bildukai (3)    Architektūra (11)    Lietuvos istorija (110)    Kanapės (15)    Meino meškėnas (2)    Renginiai (31)    Z.Jurgelevičiaus rubrika (23)    Arūnas Valinskas (4)    Lobiai (12)    Akvariumai (58)    Tėvynės sąjunga (4)    Partijos (41)    Kalbos kultūra (39)    Kelnaitės (2)    Kaziuko mugė (3)    Feng šui (7)    Archeologija (42)    Velykos (10)    Arkliai (12)    Kriptografija (3)    Intel (6)    SSL sertifikatai (6)    Mazda (2)    Jautis (2)    Sektos žudikės (6)    Hakeriai (273)    Nokia (24)    Drabužiai (41)    Savižudybė (12)    Pagalba ir prevencija (124)    Regbis (4)
1. Pietų Korėjos valdžia uždraudė nepilnamečiams žaisti kompiuterinius žaidimus naktimis
2. Internetiniame žaidime vaikams – seksualūs apatiniai ir „egzotiško“ įvaikio pirkimas
3. „Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai
4. Kompiuterinių žaidimų entuziastai rinksis Kaune
5. Žaidimui "Žuvies kelionė" - prizas už netradicines viešųjų ryšių priemones
6. Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų asai iš WCG finalo medalių neparsiveža
7. Nusipirkau pasaulį
8. Kaip apsaugoti savo akis žaidžiant kompiuteriu?
9. Vivisektorius. Žvėris viduje
10. Oddworld Inhabitants keičia profilį
   
 
     
Prisijunk prie gerbėjų rato Google Plus! Mūsų jau 500. Skelbk informaciją, dalinkis naujienomis. Būk matomas!